Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Nekkunen

Maailman paras mutakakku!

15.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17197_mutakakku_600x600.jpg

200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2/3dl vehnäjauhoja
½dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokeri vaahtoon varovasti käännellen
4. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi sula varovasti
5. Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20min
6. Nauti jäähtynyt mutakakku vaniljajäätelön kanssa;)

Kategoriat

KlassikotMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17197_IMG_2153_400x400.jpgNekkunenCookie Dought juustokakku leivos
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17197_IMG_2150_400x400.jpgNekkunenSalty mudcake pie
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17197_mutakakku_400x400.jpgNekkunenMaailman paras mutakakku!
19
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17197_IMG_0853_400x400.jpgNekkunenYstävän pätkis yllätys
3

Kommentit (19)

Sanna Lindeman
22.6.2018 11:24

Testasin kakun ohjetta korvaamalla sokerin palmusokerilla, vehnäjauhon riisinlesejauholla ja suklaan raakasuklaalla. Hyvä tuli! Paistoaika saa näillä aineksilla olla ehkä 13-14minuuttia. Pidin 15 min ja keskus olisi ehkä hivenen löysemmäksi saanut jäädä.
Raakasuklaassa ei kannata pelätä edes valmiiksi sokeroitua massaa, koska ällömakeaksi ei mene siitä huolimatta 🙂

Miia Rantanen
24.5.2018 14:00

Tää on ihan parasta seuraavana päivänä jääkaappi kylmänä 😍 Taas meinasin tehdä..en tiedä monesko kerta 😘

Tanja L
1.2.2018 09:59

Tämä kakkuresepti on edelleen meidän perheen suosikki ja lapset (4) haluaa jokainen kerta toisensa jälkeen tämän synttärikakuksi. Vaihtelevasti laittelen päälle itse tehtyä marenkia, karkkeja, marjoja – lapsen toiveiden mukaisesti. Huomiseksi on taas jälleen kerran toivottu maailman parasta mutakakkua.

Milkakoo
27.5.2017 15:49

Mikäköhän meni pieleen leipoessa kun kakku jäi vaahtomaiseksi löysäksi taikinaksi sisältä? Ei tullut semmosta mutakakun tummaa ”liisteriä”. Voiko munia ja sokeria vatkata likaa?

sokeriruusu
3.9.2016 16:26

Lissy: kakkusi näyttää suussa sulavalta 😊 ja varmasti jauhomäärät ovat oikeat reseptissä. Näkyy olevan myös kokemusta sen tekemisessä.

Titta Holmberg
3.9.2016 12:57

Kiitose reseptistä! Todellakin nimensä veroinen 💛

Merja Lehonmaa
21.8.2016 16:30

Ohjeessa pitäisi olla 2-3dl eikä 2/3dl. Pilalle menee tällä 2/3ohjeella

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
7.6.2016 22:54

Mari! Kakkua on ”100” x leivottu 😀 Se 2/3dl vehnäjauhoja on oikein + vielä 0,5dl mantelijauhetta.

Henna Ryhänen
11.5.2016 12:43

Voiko vehnäjauhot korvata perunajauhoilla? Et sais gluteenittoman..

soja
Kinuskileipomo soja
25.4.2016 21:43

kyllä minä luulen että tuo 2/3dl on oikein, yleensähän mutakakkuihin tulee todella vähän jauhoja?

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa