Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Mustikkapiirakka-Vaniljajuustokakku

22.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_WP_20150522_12_20_40_Pro-2_600x600.jpg

Pohja, Mummonmustikkapiirakka:

50 g voita sulatettuna
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 rkl maitoa, vettä tai mehua
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita

Kanelimuru:

50 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1,25 dl fariinisokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia

Vaniljahyydyke:

200 g Valion vaniljarahkaa
2,5 dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl sokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl maitoa

Mustikkakiille:

3 dl mustikkamehua
3 liivatelehteä

Koristeluun lisäksi tuoreita mustikoita ja valkosuklaata

Pohja eli mummunmustikkapiirakka:

– Sulata voi, laita jäähtymään.
– Vaahdota munat ja sokeri.
– Lisää neste ja jäähtynyt voi.
– Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää massaan.
– Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.
– Ripottele päälle mustikat.
– Paista 225 asteessa n. 15-20 min. Älä kuitenkaan kovin kuivaksi.
– Jäähdytä. Varmista että pohja lähtee irti irtopohjavuoan reunoista. Voit myös halutessasi pestä vuoan välillä jos taikinaa on roiskunut ja kypsynyt reunoille.

WP_20150521_17_33_54_Pro-2

WP_20150521_18_14_03_Pro-2

Kanelimuru

– Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
– Sekoita pehmeä, huoneen lämpöinen voi kuiviin aineisiin.
– Levitä muruksi pellille, leivinpaperin päälle, paista 200 asteessa 6-8 min.

WP_20150521_18_23_30_Pro-2

Huom! Ole tarkkana, palaa helposti! Jäähdytä. Murenna haluamasi kokoiseksi muruksi. Itse tykkään jättää vähän isommiksi palasiksi jolloin antaa mukavaa tekstuuria kakkuun.

Huom! Niin pohjan kuin kanelimurunkin voi hyvin valmistaa jo päivää ennen kakun kasaamista, niin ei tervitse odotella jäähtymistä.

Kun pohja on läpiasti jäähtynyt, valmista hyydyke.

– Laita kaikki liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
– Vaahdota vaniljakastike.
– Lisää sokeri, sekä vaniljarahka.
– Kuumenna maito mikrossa höyryäväksi.
– Purista ylimääräinen vesi pois ja Liuota maitoon 4 kpl liivatelehtiä.
– Kaada hiukan jäähtynyt liivate-maitoseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vaniljamassaan. Tämä onnistuu parhaiten yleiskoneessa.
– Kaada massa pohjapiirakan päälle irtopohjavuokaan. Laita hyytymään.

Mustikkakiille

– Lämmitä mikrossa 0,5 dl mustikkamehua.
– Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota loput 3 kpl liivatelehtiä lämpimään mehuun.
– Lisää seos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen loppuun mustikkamehuun. Kumoa varovasti vaniljahyydykkeen päälle.
– Peitä kelmulla ja laita hyytymään, mieluusti yön yli.

– Poista rengas ja koristele valkosuklaaristikolla, kanelimurulla ja tuoreilla mustikoilla. Ohuen ohut valkosuklaaristikko on pohjalla vain siksi, että mustikat ja kanelimuru tulevat kauniimmin näkyviin, kuin ihan tummanmustikkaista pohjaa vasten. Eli maullisesti sillä ei juurikaan ole merkitystä. 😀

WP_20150522_12_20_03_Pro

WP_20150522_12_17_54_Pro

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (6)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
31.12.2015 12:21

Miten kaunis ja kesäinen <3

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
22.5.2015 20:22

Kaunis kakku ja maultaan varmasti herkullinen. Tätä täytyy itsekkin kokeilla kun on taas mustikoita 🙂

Nallakarhu
22.5.2015 19:37

Ai niin! Sen verran aioin kokeilla seuraavalla leivontakerralla, että vaniljaa hullunlailla rakastavana, aion kokeilla pientä vanilja-aromilisäystä täytteeseen. Melkein jo tähänkin laitoin… sitä tulee välillä lisäiltyä vähän joka paikkaan turhankin rennolla kädellä. 🙂

Nallakarhu
22.5.2015 19:31

Kiitos! Vallan hyvin on tehnyt kauppansa… 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.5.2015 17:41

Aivan mieletön idea,hyvä sinä! 🙂 Ja kylkiäisenä olet vielä loihtinut kakusta niin kauniinkin,että menee todella vaikka juhlien täytekakusta. Tätä täytyy kesällä mustikka aikaan testata ja veikkaan että meillä käy myös kuten Sojalla,viimeisistä muruista tapeĺlaan! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
22.5.2015 16:51

no jopas, nyt osu ja uppos! tätä jos meillä (ja kun) tehdään, niin voin arvata, että viimeisistäkin muruista käydään taistelu =)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa