Kinuskileipomo Nallakarhu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 88136 kertaa
 
19.12.2013
 
5 kommenttia

MinttuDomino-Pätkiskakku


Kunnia reseptistä kuuluu rakkaalle ystävälleni. Tämä katosi ensimmäisenä juhlapöydästä. 🙂 Siispä annetaan hyvän kiertää…

WP_20150509_12_49_08_Pro

Pohja:

2 pötköä minttudominokeksejä
80g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
10 pätkistä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuumaa kahvia

Päälle:

3-5 pätkistä hienonnettuna

– Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin
– Levitä muroseos irtopohjavuokaan, painele mahdollisimman vähän, ettei pohjasta tule liian kovaa, laita kylmään jähmettymään
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeeen
– Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan
– Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
– Lisää seos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen
– Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
– Irrota kakku vuoasta ja koristele pätkismurulla