Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kinuskinen päärynä-nougatkakku

1.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_IMG_20170101_060744_600x600.jpg

Valmistettu n 20 cm vuokaan

Pohja:
0,5 pkt Digestivekeksejä
100 g voita

Päärynätäyte:

200 g Valio päärynä-kinuskirahkaa
2 dl Valio päärynä-kinuskijogurttia
2 dl Valio vispikermaa
0,5 dl päärynä mehua (itse käytin rainbow päärynä pillimehua)
2 rkl sokeria
(vihreää pastaväriä halutessaan)
5 liivatelehteä

Nougattäyte:

1 pss Blå Band valkosuklaa-nougat moussea
0,75 dl maitoa
2 kpl Marabow tupla Nougat patukkaa

Pinnalle:

2 kpl Marabow tupla Nougat patukkaa
2 rkl Valio vispikermaa

Koristeluun käytin:

Vihreitä kuulia
Hopeisia sokerihelmiä
Valkosuklaakoristeita
Kultaspraytä

– Valmista pohja:
– Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
– Murenna keksit hienoksi muruksi
-Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon
– Painele seos kevyesti vuoan pohjalle, laita kylmään jähmettymään

Valmista täytteet:

– Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
– Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää rahka, sokeri ja jogurtti
* Jos haluat päärynätäytteeseen vihreän värin, lisää pastaväri tässä vaiheessa
– Kuumenna päärynämehu mikrossa höyryäväksi
– Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lämpimään mehuun
– Anna jäähtyä hiukan ja lisää ohuena nauhana täytemassaan kokoajan vatkaten
– Kaada seos pohjan päälle, laita pakastimeen jähmettymään jos valmistat saman tien nougat kerroksen. *Päärynäkerroksen kannattaa antaa jähmettyä jonkin verran ennen nougatkerroksen lisäämistä
– Vaahdota valkosuklaa-nougat moussejauhetta sekä maitoa keskenään n 5 min kunnes seos on kuohkeaa
– Sulata tuplanougatpatukat mikrossa ja sekoita moussen joukkoon.
– Levitä päärynäkerroksen päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin useaksi tunniksi, mielellään yön yli
– Lämmitä 2 tuplanougatpatukkaa ja 2 rkl kermaa mikrossa vähän väliä sekoittaen kunnes patukat ovat sulateet ja seos on tasainen. Älä kuumenna liikaa! Kaada kakun päälle ja siirrä kakku vielä hetkeksi kylmään. Koristele esim. Vihreilläkuulilla.

* Päällimäisen tuplanougatkerroksen voi korvata myös paksulla kinuskilla

* Halutessaan päärynäkerrokseen voi lisätä hyvin valutettuja säilykepäärynöitä kuutioina

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
1.1.2017 12:18

Ihana kakku! 😍 varmasti tosi hyvää…tuota rahkaa en ole vielä koskaan maistanutkaan.

Nallakarhu
1.1.2017 10:38

Kiitos paljon. Jälki koristeissa on omaan makuun vähän heikkolaatuinen kun tuli kiire eikä jälki ollut sitä mitä piti. Varsinkin nro. 7 harmittaa kun hajosi kolmesti ja lopullinen seiska onkin väsätty ihan viimeisistä valkosuklaan rippeistä mitä pursotuspussin pohjalle oli jäänyt ja onkin sen näköinen, hivenen rumempi yksilö. 😀 Mutta maku sentään oli omaa mieltä lämmittävä.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.1.2017 08:56

Näyttää siis todella herkulliselta! Ja reseptin luettuaan tulee fiilis että hei nam, tätä voisi joskus tehdä!
Maustetut rahkat ovat kyllä ihan käteviä leivonnassa niin hyviä….
Kiva tuo sinun vuosiluku koristelu! 🙂 Ja vihreistä kuulista tuskin kukaan voi olla pitämättä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa