1.1.2015
Valmistettu 19 cm vuokaan
Pohja:
1 pötkö dominokeksejä
40g voita sulatettuna
Täyte:
1 prk Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g Mascarponetuorejuustoa
12 kpl Geisha-konvehteja murusina
4 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa kahvia
– Murskaa keksit, sulata voi, sekoita keskenään
– Taputtele irtopohjavuokaan, laita kylmään jähmettymään
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, rouhi Geishakarkit
– Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon mascarpone ja karkkirouhe
– Kuumenna kahvi mikrossa höyryäväksi, purista enimmät vedet pois liivatelehdistä ja liuota kahviin
– Kaada ohuena nauhana täytemassaan kokoajan vatkaten, kaada seos pohjan päälle
– Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli ennen tarjoilua
– Poista vuoasta, koristele haluamallasi tavalla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Tein nyt iltapäivällä huomisille synttäreille vähän muunnellun version tästä kun tuli 26cm vuokaan, mutta ainakin tekovaiheessa täyte maistui vahvasti geishalta vaikka mukaan tuli maitorahka ja tuorejuustokin, mascarponen jätin pois. Geishaa tosin tuli ihan reilusti laitettua varmuuden vuoksi, sulatettuna. Jos kuka miettii missä noissa kolmesta (patukka, levy, konvehdit) on eniten täytettä, niin kyselin itse sitä suoraan Fazerilta ja tein myös oman vertailuni, ja molemmissa lopputulema oli levy, kun taas patukassa ja konvehdissa on melkein yhtä paljon, vaikka selosteessa sanotaan että patukassa olisi enemmän. Tumma versio maistuu vielä hitusen enemmän geishalta yhdessä kaiken muun kanssa, ja erottuu selvemmin.
Mutta huomennahan tuo selviää miltä valmis kakku maistuu, en ainakaan usko että yhtään huonommalta kuin nyt tehdessä. 🙂 Innolla odotan.