Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset Nähty 25003 kertaa
 
31.10.2015
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

salmiakki-suklaa palat


Tein kinuskikissan salmiakin makuiset ”mokkapalat” reseptistä vegaanisen version. Muokkasin mokkapala pohjan reseptin tästä ohjeesta http://raitapaitojenpuolesta.blogspot.fi/2012/07/suklaata-suklaata-suklaata.html
Näistä tuli kyllä oikein maukkaita ja meheviä.

7dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta esim. semper fin mix hieno jauhoseos
1dl tumma kaakaojauhe
2tl ruokasooda
1tl vaniljasokeri
1tl suola
3,5 dl sokeria

Nämä sekoitetaan keskenään käsin vispilällä isossa kulhossa.

Sekoita nämä vispilällä keskenään ja sekoita sitten jauhoseoksen joukkoon:
1/2 dl vettä
1 dl jäähtynyttä kahvia
1 rkl salmiakkimikseriä
2,5 dl vegaanista vaniljakastiketta esim oatly
2 dl rypsiöljyä

Lopuksi sekoita vispilällä vielä 3 rkl (omena) viinietikkaa joukkoon ja kaada uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi. Levitä pellille tasaisesti. Minä jätin noin 3 cm toiselta puolelta peltiä tyhjäksi. Paista 200 c asteessa noin 15-20 minuuttia.  Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute.

Kuorrutus:
100 g maidotonta margariinia
6 dl tomusokeria
1 dl Haganol samiakki -mixeriä

vinkki! saat näistä mokkapaloja vaihtamalla kuorrutteen salmiakkimikserin 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta ja 3/4 dl kahvia

Ravistele salmiakkimikseri pullo hyvin ennen käyttöä. Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla teholla samalla koko ajan sekoitellen, kunnes margariini on sulanut ja kuorrute on tasaista. ota pois levyltä ja anna hetki jäähtyä samalla sekoitellen kunnes on paksuuntunut. Kaada kuorrute ”mokkapalojen” päälle ja tasoittele tarvittaessa niin että kuorrutetta on kaikkialla. Ripottele pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Anna jähmettyä ennen kuin leikkaat paloiksi.
Huom! varmista nonparellien tai strösseleiden vegaanisuus tehdessäsi vegaaneille tai allergikoille ja gluteenittomuus tehdessäsi gluteenitonta voit käyttää strösseleiden sijaan esimerkiksi kookoshiutaleita.