Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Mansikka-suklaa jäätelökakku (laktoositon,munaton)

30.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_jäätelökakku_600x600.jpg

8dl laktoositonta maitojuomaa
2dl sokeria
Laita kattilaan ja sekoita keskenään ja kun kiehuu pienennä levy pienimmälle teholle. keitä noin 2 tuntia hiljalleen kokoon kondensoiduksi maidoksi. Sekoitele 5 minuutin välein.
kun valmista anna jäähtyä kunnolla. (Vinkki voit ostaa valmiin kondensoidunmaidon kaupasta 1 tölkki jos jäätelökakun ei tarvitse olla laktoositon.)

Vaahdota 6dl laktoositonta vispikermaa kovaksi vaahdoksi ja sekoita kondensoitu maito joukkoon. Sekoita joukkoon 0,5 dl glugoosisiirappia ( jos kaupasta ei löydy niin vaalea siirappikin käy).
Jaa kahteen osaan sekoita toiseen osaan 2 1/2 dl bonne mansikka sosetta ja toiseen osaan laktoositonta suklaata pilkottuna pieniksi paloiksi 100g tai  pilkottuna pieniksi paloiksi pätkiksiä 3 isoa patukkaa eli 105g (pätkikset eivät ole laktoosittomia, mutta itse halusin niitä käyttää).

Laita 2 litran vetoiseen muovikulhoon, joka kestää pakastuksen muovikelmua jonka päälle kaadat vuorotellen jäätelö täytteitä. Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.
Valmista keksipohja. Lotus biscoff keksejä 250g paketista hieman yli puolet paketista. (voit käyttää muitakin keksejä itse käytin näitä karamelisoituja keksejä kun ovat kananmunattomia ja hyvänmakuisia) Murskaa keksit murusiksi. Sulata 50 g laktoositonta voita ja sekoita keksimurun joukkoon. Sekoita vielä hieman maitoa n. 2rkl joukkoon ja ota jäätelökakku hetkeksi pois pakkasesta. Laita keksimuruja jokapuolelle jäätelökakun pohjaksi ja laita takaisin pakkaseen vähintään vuorokaudeksi.

Tarjoilu päiväna kumoa jäätelökakku pois muovikulhosta ja ota muovikelmu pois päältä. Kuorruta haluamallasi tavalla esimerkiksi keittämällä itse kinuski tai suklaakastike tai kaupan valmiskastikkeella.  Minä vaahdotin 4 dl laktoositonta vispikermaa ja sekoitin joukkoon 1rkl sokeria ja 200g purkin laktoositonta vaniljarahkaa sekä 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Pursotin jäätelökakun päälle wiltonin m1 tyllalla ruusukkeita. Kermavaahto-rahkaseosta jäi hieman yli. Laita pakkaseen vielä hetkeksi. Minulla oli 3 tuntia pakkasessa ennen tarjoilua ja sai olla pöydässä tovin ennen kuin alettiin leikkaamaan.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

JäätelökakutKesä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (6)

Beeavii
Kinuskileipomo Beeavii
5.7.2015 10:15

Tosi hieno tuo ruusupursotus!

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
30.6.2015 22:43

Kiitos kaikille. Piperrys minulla ei ole tarkkaa tietoa tuosta säilyvyydestä uskoisin että muutaman päivän ainakin säilyy jääkaapissa ja luulisi että voi pakastaa itse olen ainakin kotijuuston teosta tulleet herat pakastnut sämpylöiden tekia varten niin kai tämänkin pakastus onnistuu. Tein jäätelökakun viikkoa aiemmin pakkaseen niin että sekin kyllä säilyy jonkin aikaa ja hyvin kesti ulkona pöydässä sunnuntaina kun oli mukavan lämmin päivä niin ei sulanut ennen kuin oli syöty pois ja kerkesi olla pöydässä pidemmän aikaa.

Kinuskiemo
30.6.2015 21:47

6-vuotiaan prinsessan toiveiden täyttymys, valkoisilla ruusuilla koristeltu jäätelökakku. Upea! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
30.6.2015 20:28

no WAU! kauniit pursotukset ja mikä ihana sisältö! tosi mielenkiintoinen tuo itse keitetty kondensoitu maito!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.6.2015 18:16

NAM! Kyllä on neiti saanut maistuvan ja kauniin kakun! Kiva että jaoit myös meille muille tuon keitto ohjeen. Kiitos siitä! 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
30.6.2015 18:09

Tuo kondensoidun maidon itse keittäminen on kyllä loistava idea, pikaisesti laskettuna itse keitettynä hintaakin tulee puolet vähemmän valmiiseen purkkiin verrattuna. Onko sulla tietoa itse keitetyn kondensoidun maidon säilyvyydestä? Jos keittelisi hyvissä ajoin ja käyttäisi myöhemmin. Pakastaminen varmaan onnistuu.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa