Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Vaniljaiset omena-tuorejuustokupit

4.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image14_600x600.jpg

Vaniljaiset omena-tuorejuustokupit             n.  12 kpl

Pohja:
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
3 isoa omenaa (n. 450 g, mielellään hapanta lajiketta)
1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl kanelia
1 maustemitta vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
1 rkl sitruunan mehua
2 tl perunajauhoja

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se kelmuun käärittynä n. tunnin ajaksi jääkaappiin.

Valmista sillä aikaa omenatäyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää sekaan fariinisokeri, kaneli ja vaniljajauhe (vaniljasokeri).
Keitä omenoita kunnes ne ovat pehmenneet (n. 5 min.).Sekoita sitruunamehun joukkoon perunajauhot ja lisää seokseen. Anna jäähtyä.

Ota taikinasta n. 2/3 osaa ja kauli se jauhotetulla alustalla n. 3-4 mm paksuksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla (halkaisija n. 10 cm) pyöreitä palasia ja laita ne kevyesti öljytyn muffinssivuoan koloihin. Jos haluat, niin voit myös jakaa taikinapalan 12 yhtäsuureen osaan ja painella taikinapalat käsin muffinssivuoan syvennyksien pohjille ja reunoille.

Laita jokaiseen taikinasyvennykseen n. 1 rkl vaniljatuorejuustoa ja juuston päälle omenatäytettä ihan syvennyksien yläreunoihin saakka.

Pyöritä jäljellä olevasta taikinasta jokaisen omenakupin yläreunaa kehystämään n. pikkurillin paksuiset nauhat. Painele ne kevyesti kiinni taikinakupin yläreunoihin.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Anna omenakuppien jäähtyä kunnolla ennen niiden irroittamista.
Vaniljaiset omena-tuorejuustokupit voi tarjoilla jo heti tuoreeltaankin, mutta yön yli jääkaapissa oltuaan niiden maku syvenee ja jopa paranee.

Ainesosat

Omena

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

LeivoksetMakeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa