Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Kauraisat mustikkagaletet

24.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-74_600x600.jpeg

Kaura-mustikkagaletet eli -piiraat
(n. 12-15kpl)

Piirastaikina

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
100 g voita
hyppysellinen suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
(1 tl kardemummaa)

Täyte
4-5 dl (pakaste)mustikoita
2-3 rkl perunajauhoja
n. 30 g valkosuklaata

Reunoille
1 kananmuna
(erikoishienoa) sokeria

Koristelu
tomusokeria
muutama pala valkosuklaata

– Nypi jauhot, sokeri ja suola voihin.
– Lisää jugurtti ja sekoita esim. haarukalla tasaiseksi taikinaksi.
– Laita pakastepussiin/tuorekelmuun tiiviiksi palloksi jääkaappiin jähmettymään noin tunnin ajaksi.
– Jaa taikina samankokoisiksi paloiksi. Noin 12-15 palaa.
-Kauli taikinapalat ohuiksi pyöreähköiksi levyiksi (kaura)jauhoja apuna käyttäen.
-Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Jos käytät pakastemustikoita, niitä ei tarvitse/kannata sulattaa.
-Annostele vajaa 2 rkl mustikoita jokaisen taikinapohjan päälle, mutta älä ihan reunoille asti. Rouhi valkosuklaa ja ripottele mustikoiden päälle.
-Käännä taikinareunat kohti keskustaa kevyesti painellen.
-Nosta piiraat pellille leivinpaperin päälle esim. paistolastaa apuna käyttäen.
-Voitele piiraiden reunat kananmunalla ja ripottele reunoille lisäksi sokeria.
-Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.
-Anna hieman jäähtyä, ja koristele halutessasi tomusokerilla ja valkosuklaarouheella/-lastuilla.
-Tarjoile tuoreeltaan esim. vaniljajäätelön kera. Maistuvat hyviltä myös viileämpinä ja ilman lisukkeita.

Ainesosat

MustikkaTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatKesäMakeat piirakatMakuja maailmaltaSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
26.10.2016 18:08

Kiitti Satu! Minä ainakin tykästyin oitis galetteihin. Näistä makeammista versioista innostuneena kokeilin jo suolaistakin versiota. Tuli siitäkin herkullista. Galetet ovat siitä hauskoja, kun ulkonäon kanssa ei ole niin justiinsa. Saa olla vähän sinne päin. 🙂

Satu
26.10.2016 08:05

Herkullisen näköisiä. Ja hauska idea tehdä monta pientä galettea yhden ison sijaan. Minullakin on ollut galette mielessä jo pitkään, joten tämä resepti taitaa päätyä kokeiltavien listalle.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa