Kinuskileipomo mariorvokki

Kategoria: Marenkikakut Nähty 11548 kertaa
 
24.06.2015
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Kesäinen mansikkakakku Budapest-leivosten tyyliin


Tämä kesäinen kakku on saanut innoituksensa Budapest-leivoksista. Mantelisten marenkilevyjen väliin kätkeytyy vaniljaista kreemiä ja raikkaita mansikoita. Pinnalle vielä ripaus suklaata, niin herkku on sekä makumaailmansa että ulkonäkönsä puolesta valmis kesäiseen kahvipöytään!

Marenkipohjat
160 g kananmunan valkuaisia (= n. 5 kananmunaa)
180 g tomusokeria (= n. 3 dl)
125 g mantelijauhoa

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi (n. 15 minuutin ajan).
2. Sekoita mantelijauho varovasti valmiiseen valkuaisvaahtoon.
3. Pursota pellille leivinpaperin päälle vierekkäin kolme n. 30 cm pituista pohjalevyä, joista jokainen koostuu noin viidestä sormenpaksuisesta pursotusraidasta.
4. Paista 170 asteessa n. 20 minuuttia. Valmiiden levyjen pitäisi olla pinnalta kuivia, mutta sisältä kostean sitkeitä.

DSC_0003

Täyte
30 g vaniljakreemijauhetta (=n. 0,5 dl)
100 g vettä (=n. 1,25 dl)
3 dl kuohukermaa
vaniljapulveria/vaniljatangon sisusta maun mukaan
500 g mansikoita
muutama pala tummaa suklaata

1. Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi tasaiseksi kreemiksi sähkövatkaimella (n. 5 minuutin ajan)
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
3. Sekoita vaniljakreemi ja kermavaahto yhteen sekä mausta vaniljapulverilla (tai vaniljatangon hippusilla) maun mukaan. Itse käytin n. 0,5 tl vaniljapulveria.
4. Aseta yksi mantelimarenkilevy tarjoilulautaselle. Pursota kolmasosa täytevaahdosta sen päälle ja asettele täytteeseen kolmasosa mansikoista. Aseta kaksi muuta marenkilevyä ensimmäisen päälle ja täytä samalla tavalla.
5. Sulata suklaapalat mikrossa ja pirskottele kakun pinnalle suklaaraitoja.

DSC_0008
DSC_0039