Kinuskileipomo Marianne

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 94699 kertaa
 
28.08.2014
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: -

Helppo suklaapiirakka


Tämä suklaapiirakka on tosi helppo, nopea valmistaa ja ennenkaikkea mehevä. Päivä jolloin en jaksa vatkaimia ottaa esiin ja tarvitsen jotain helppoa ja takuuvarmaa makeaa niin tämä piirakka menee uuniin. Alempana kuva myös vaalealla kuorutteella valmistettu piirakka sekä ohje. Laitoin mukaan myös nopea kuorutteen ohjeen, jota itse käytän harvemmin.

Pohja

2,5 dl  vettä
200 g  voita tai margariinia
4 rkl  tummaa kaakaojauhetta
1 tl  suolaa

Laita ylläolevat aineet kattilaan ja kieheuta ja anna hiukan jäähtyä

5,5 dl  vehnäjauhoja
4,5 dl  sokeria
2 tl   vaniljasokeria
1,5 tl  soodaa

Sekoita ylläolevat aineet keskenään ja lisää nesteeseen

1 dl maustamatonta jogurttia ( olen myös käyttänyt tavallista jogurttia, mutta paras tulee maustamattomasta)
2  kanamunaa ( riko eri kulhoon ja sekoita rakenne rikki)

Lisää lopuksi jogurtti ja kanamunat.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille, itse paistan 30*40cm pellillä. ( 60cm uunin pelti)
Paista 200 asteessa n. 25min.

Valmista kuorute kakun paistuttua ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Kakun ei tarvi olla kylmä, vaaan haalea niin kuorute levittyy hyvin ja tasaisesti. Koristele makusi mukaan.

Tumma kuorutus

1 dl  vahvaa kahvia
1 dl  voisulaa
8 dl  tomusokeria, voi lisätä tai vähentää tarpeenmukaan
4 tl  vaniljasokeria
4 rkl  tummaa kaakaojauhetta

Vaalea kuorutus

1 dl  kahvia
0,5 dl  voisulaa
7 dl tomusokeria, voi lisätä tai vähentää tarpeen mukaan
2 tl vaniljasokeria

IMG_3846

Nopea tumma kuorutus

2 rkl  maitoa
100 g voita
1 rkl  kaakaojauhetta
220g  tomusokeria

Maito, voi ja kaakaojauhe kiehautetaan ja lisätään tomusokeri.