Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Marianne

Britakakku

27.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_08891_600x600.jpg

Britakakku on yksi kesän kohokohta, jota on leivottava heti kun ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat kaupan hyllyillä. Mikäli haluat tehdä kakusta uunipellin kokoisen (60cm uuni), kaksinkertaista ohje. Täytteen määrä täytyy myös tallöin tuplata.

Pohja

125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 26x26cm alueelle.

Valmista marenki.

Marenki 

2 valkuiasta
1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle, voit lusikalla tehdä aallokkoa kakun pinnnalle niin saat hiukan elävyyttä kakkuun.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Irrota kakkupohja leivinpaperista esim. paistinlastan avulla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.

Täyte

2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)

Kategoriat

Marenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_0107_400x400.jpgMarianneMustikkamuffinnit, gluteeniton, munaton
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_0098-1_400x400.jpgMarianneSupermankakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_1535_400x400.jpgMarianneLomakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_3993_400x400.jpgMarianneValkosuklaa-salmiakki juustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_12881_400x400.jpgMariannePaholaisen muffinnit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9026_IMG_3980_400x400.jpgMarianneRiisuklaakarkit
3

Kommentit (15)

mariah
Kinuskileipomo mariah
3.7.2018 20:38

Kiitos kaikille kommenteista. Selkeytin hiukan ohjetta, kuinka isolle alueelle pohja kannattaa levittää. Mikäli haluat koko pellillisen kannattaa ohje tuplata samoin täytteen määrä.

Sofie Strandell
22.6.2018 13:10

Ensimmäinen kerta kun tein tasan tarkkaan reseptin mukaan pohjasta tuli aivan litteä, olen kuitenkin tottunut leipomaan niin en tiedä miten näin kävi. Nyt kokeilin uudestaan tänään ja tein tuplasti kaikesta, edelleen aika litteä, mutta nyt ritti ainakin pellilliselle ja näyttää vähän kuohkeammalta😊

anskuli80
22.6.2018 00:02

Olen leiponut melkoisesti mutta silti pohjasta tuli aivan littana. Ohjeen mukaan pohja tehty. Ja tiedoksi sellaisille jotka ei marenkia ennen ole tehnyt, niin jos mittaa sokerin ja valkuaiset kulhoon ja alkaa vispaamaan niin ei onnistu. Sokeri tulee lisätä pikkuhiljaa ja alkuun vatkata ihan ilman sokeria.

mariah
Kinuskileipomo mariah
24.5.2018 22:26

Vilma: mikäli olet pitänyt kakkua pakasteessa kaksi yötä niin varmasti onnistuu useammankin päivän pakastus. Itse en ole marenkikakkuja pakastanut, sellainen kuvitelma että rapeus hiukan kärsii.

Katja: itselläni on myös 60cm uuni, en levitä taikinaa ihan reunoille asti, jotta tulee hiukan paksumpi pohja.

Katja Pennanen
24.5.2018 19:06

Minkä kokoiselle pellille ohje on? Riittäkö 60cm peltiin?

Vilma
11.5.2018 11:01

Moikka!
Mahtaako pysyä hyvänä jos pitää kaksipäivää pakkasessa pohjan?
Olen ennen pitänyt aina yön yli mutta mietin että mahtaako vaikuttaa jos pitää pidempään..

Virpi-Maarit T
18.10.2017 21:40

Hei. Olen tehnyt kaksi kertaa kakun ja ne ovat ensimmäiset kerrat britaa. Tein täysin ja pieteetillä, miten ohje sanoo. Pohjasta tuli lätty samoin täytteestä, ei ollenkaan kuohkea ja herkullisen näköinen. Kulhossa mm.valkuainen oli aivan perfect. Pohja ei siis kohoa, enkä tiedä miksi ei. Olen paljon leiponut, joten mikään tumpelo en ole. En ymmärrä missä voi olla vika?! Maussa ei vikaa, mutta silti harmittaa 🙁

mariah
Kinuskileipomo mariah
22.6.2017 20:32

Suvi H: Hei, Periaatteessa onnistuu että laitat kahteen väliin täytettä, näin tosin tulee aika korkea kakusta. Itse kertoisin ohjeen kahdella ja tekisin kaksi pellillistä pohjia ja kokoaisin kakun esim. tarjoitimelle.

Mira R: Moikka, voit hyvin valmistaa kakkupohjan edellisenä päivänä, säilyttäisin kakkupohjan jääkaapissa. Marengin rapeus hiukan kärsii jääkaappi säilytyksessä, mutta ei haitaksi asti . Olen itse tarjonnut kakkua täytettynä myös seuraavana päivänä valmistuksessa ja hyvin on maistunut 🙂

Mira R
22.6.2017 19:57

Moikka! Onko kakkupohjaa mahdollista tehdä seuraavalle päivälle valmiiksi jos kakun täyttää vasta huomenna? Miten säilytys? 🙂 meneekö koostumus pilalle?

Suvi H
22.6.2017 14:31

Hei! Voiko tätä tehdä niin että tulee kaksi väliä? Riittäs useammalle..

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa