Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Heinäkuun piirakkatempaus,  Makeat piirakat Nähty 526 kertaa
 
29.07.2017
 
5 kommenttia

Sitruuna-mustikkapiiras


Mietin mitä tekisin mustikoista. Osa meni tavalliseen mustikkapiiraaseen, mutta osa päätyi uuteen kokeiluun joka ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi tämän suhteen. Lupasin poikaystävälle tehdä mustikkapiirasta, kun hää lähti vähän vastoin tahtoaan sieneen miun kans 😀 nyt niitä tulikin kaksin kappalein.

Pohja:
125g voita
4dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
½prk kermaviiliä
1 muna
1. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna. Sekota kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot kermaviilin kanssa vuorotellen vaahtoon. Taputtele vuokaan reunoja myöden ja nosta 30min jääkaappiin. Esipaista pohjaa 5-10min keskitasolla 175-asteessa.
Täyte:
200g sitruunarahkaa tai 200g rahkaa+vaniljaa+sitruunan kuorta
2dl mustikoita
Kiisseli
Sitruunakiisseli:
70g sokeria
15g maissijauhoo
1tl sitruunan kuorta
40ml sitruunamehua
90ml vettä
15g voita
1 keltuainen
1. Sekoita keskenään kaikki muut paitsi voi ja keltuainen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä paksuksi kiisseliksi. Ota pois levyltä ja vatkaa joukkoon keltuainen ja voi.
Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon rahka.

Ripottele pohjan päälle mustikat ja lusikoi päälle rahka. Paista uunin keskitasolla 30-45 min 175-astetta. Koristele luomusitruunan kuoriruusulla ja tomusokerilla.

PS. Jos joku haluaa vegaanisen muunnoksen niin senkin osaan tästä vinkata.