Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Heinäkuun piirakkatempaus,  Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 620 kertaa
 
29.07.2017
 
3 kommenttia

Metsän aarteita uudella aattella


Tänä vuonna löysin ensimmäisen kerran ihan itse kanttarelli paikat 🙂 ei ollut kukaan kokeneempi näyttämässä apajia ja löytämisen iloa kesti ainakin 3pv, khyllä minustakin vielä sienestäjä kehkeytyy. Vielä en muita sieniä kuin kanttarelleja uskalla omin nokkineni noukkia mutta tästä se lähtee. Oma saalis…hmm samalla piti kehittää oma resepti mitä saaliilla tehdään kun vain pari desiä niitä löytyi. Useimmiten on tullut paistettua ihan vain voissa sipulin, hunajan, suolan sekä pippurin kera ja jos haluaa kastikkeen niin kerma loraus joukkoon ja pikkusen jauhoa. Mutta nyt halusin avata oman sienikauteni jotenkin muuten! Lisänä tein omista lehtikaaleista lehtikaalisipusuja.

Kanttarelli-piiras
Pohja:
2,5dl jauhoa
50g voita
1 muna
150g Appenzelleriä
1. Nypi kaikki pohjan ainekset muruksi ja taputtele kostutetuin käsin piirasvuokaan. Esipaista 175 n. 10min

Täyte:
2dl kanttarellia
1 sipuli
siirappia, pippuria, timjamia, suolaa(tai korvaa fatboyn sienikastikkeella niinkuin ite tein)
1/4 raastettua bataattia
½dl kypsennettyjä linssejä tai mungopapuja
½dl kasvislientä
150g raastettua manchegoa
2-5rkl kermaa
1tl jauhoo

1. Ruskista sipuli voissa ja siirapissa. Lisää raastettu bataatti,kanttarellit (jos pieniä voi laittaa ihan kokonaisena isommat voi pilkkoa), mausteet, liemi ja anna hautua 5-10 min kannen alla. Maista mausteet. Lisää juusto ja kerma sekä ripaus jauhoo. Massan kuuluu olla paksua.  Lusikoi täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunin keskitasossa 175 n.45 min kunnes saa kauniin värin.
Lisuke lehtikaalisipsit:
Muutama oksa lehtikaalia
neito yrttiöljyä
ravintohiivaa

Pyörittele kaikki keskenään ja kuivaa 150 asteessa 20-30min. VARO! sipsit palaa tosi herkästi, yksi vilkaisu uuniin ja näyttää hyvältä. Toinen vilkaisu ja ne on jo palanu!