Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Lapset,  Pikkuleivät,  Syntymäpäivät Nähty 182 kertaa
 
13.07.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tummat valkosuklaacoociet


Muutama viikko sitten olimme ystäväperheen luona kyläilemässä ja kahvipöydässä meille tarjottiin näitä vallattoman hyviä pikkuleipiä. Suklaan ystävänä ne veivät kielen mennessään. Olihan se ohje heti saatava ja nyt lomalla sitten päätin itse testata nämä herkku- coociet.

Tarvitset:
200 g leivontamargariinia tai voita
200 g sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 rkl siirappia
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaota
2 tl soodaa
145 g valkosuklaata
( tarkka suklaan määrä ohjeessa oli 130g, mutta minulla pandan levyn koko on 145g ja kaiken laitoin)

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää sekaan keltuainen ja siirappi.
Sekoita keskenään jauhot kaakao ja sooda ja sekoita ne taikinaan puulastalla.
Lopuksi sekoita taikinan joukkoon suklaa.
Paista 175 asteessa 10 min. Ota uunista ulos heti kun keksin pinta alkaa halkeilla. Toisinsanoen siis uunista riippuen paistoajassa saattaa
olla pientä heittoa.

Tästä taikinasta saat keksin koosta riippuen 30 kappaleen verran keksejä. Keksit leviävät uunissa melkoisesti, joten jätä leviämisvaraa kunnolla.

Tässä pallerot vasta menossa uuniin….

….Ja tässä valmiit! 🙂 Kiitos Pauliinalle ohjeesta! 🙂