Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut Nähty 50464 kertaa
 
02.12.2014
 
7 kommenttia

Tosi tumma suklaakakku


Tämän reseptin olen saanut ainakin 10 vuotta sitten eräältä vanhalta työkaverilta,emme ole olleet samassa
työpaikassa enää vuosiin, mutta joka kerran kun tätä kakkua teen,tuo työkaveri muistuu mieleeni.
Tämä kakku on mehevyytensä ja suklaisuutensa ansiosta miehenija varmasti koko perheemme yksi lempikakuista.
Sitä on viety tuliaisiksi ja lahjaksi monena vuonna ja jokapaikassa se saa yhtä lämpimän vastaanoton.
Jouluumme se kuuluu myös, eikä vain siksi että se on hyvä, vaan myös siksi, että voit tehdä sen jo pari päivää
ennen joulua ja nauttia vasta sitten aattona.

Tarvitset:
200g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150g talous suklaata
1 tlk kermaviiliä
1/2 dl maitoa

Tee näin:
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.Lisää huoneenlämpöiset
munat yksitellen ja vatkaa kunnolla.
Rouhi tumma suklaa pieneksi muruksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Yhdistä myös kermaviili ja maito.
Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseos ja kermaviili-maito seos huolella vatkaten.
Lopuksi sekoita suklaa rouhe taikinaan.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Jätä kakku jääkaapin viileyteen pariksi päiväksi, silloin se on mielestämme parasta, mutta kuka kieltää
syömästä vaikka heti.Maistuu hyvälle myös kermavaahdon kanssa!
Varoitus:SYNTISEN HYVÄÄ!