Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Sydänten surujen kakku

12.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Murun-känny-005_600x600.jpg

Aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl van.sokeria
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
150 g rasvaa
2 munaa

Tee näin:
1. Laita uuni päälle 200 astetta
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sooda, suola ja van.sokeri keskenään.
3. Vatkaa huoneen lämpöinen rasva ja sokeri hyvin vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
5. Sekoita maito  rahkan sekaan.
6. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitorahkaa sekoittaen kunnolla.
7.Kaada  taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti.

Kategoriat

Kahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (14)

Jonna Hakio
7.12.2022 21:06

Tein tänään tätä kakkua ja mielestäni sokeria oli liikaa voin määrään nähden. Se ei vaahtoutunut, vaan oli liian sokerista mössöä. Tein silti kakun loppuun. Mikähän tässä voisi olla vialla? Kakku myös nimittäin epäonnistui. Se lässähti uunissa ja pinnasta tuli kivikova.
Tein juuri tiikerikakkua ja siinä voita oli 275g ja sokeria 3,5dl. Tässä voita vain 150g ja sokeria 4dl.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
2.4.2020 06:17

Päiville iso kiitos viestistä!!
Kylläpä lämmitti mieltä näin aamuvarhaisella tällainen viesti.
Meillä kakku elää yhä myös arjessa,se vaan on niin hyvää, se on helppo ja nopea tehdä ja aineet löytyvät aina kaapista.
Hmmmm,ehkä teenkin pitkästä aikaa tämän viikonloppuna!!

Päivi Laakso-Katajamäki
1.4.2020 21:41

Tänään leivoin taas tämän ihanan kakun, joka on ollut reseptieni joukossa yli 30 vuotta. Eeva-lehdessä oli tuolloin kauan sitten kakkukilpailu ja Sydämen surujen kakku oli kärkijoukossa. Kakun takana oli Timppa Seppänen Vantaalta. Palkinnoksi sai lehtileikkeeni mukaan kakkuvuoan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/35859_IMG_20200401_213526_220x220.png
mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.12.2018 18:58

Hei Arja ja Inga! Olipas kiva kuulla teidän tarinoita kakusta. Tämän kakun juuret johtavat siis monen monen vuoden taakse, ei ole uusi keksintö tämä kakku.

Inga Siik
17.12.2018 18:19

Olen tuntenut tämänkaltaisen kakun kohta 35 vuotta. Rahkan tilalle tulee kermaa ja sille kakulla on nimenä Nasserin kakku.

Arja Muurman
16.12.2018 22:24

Hei. Minä olen kuullut seuraavanlaisen version kakun synnystä.Vasta eronnut leipomista harrastanut mieshenkilö leipoi kyseisen kakun ihan ”omasta päästä” ja söi sitä sitten sydänsuruihinsa, siitä nimi.
Olen valmistanut kyseisen kakun ehkä kolmenakymmenenä jouluna,reseptin sain asuessani ruotsissa. Hyvää joulunalusaikaa kaikille!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.12.2014 21:06

Hei nalamuru! Kiva kun kommentoit. Tällaista tarinaa en kakusta olekaan kuullut.Joulumieltä sinulle! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
18.12.2014 12:44

Tämä nimi on ainakin minulle tuttu ja juuri törmäsin tähän samaiseen ohjeeseen sosiaalisessa mediassa eräässä kokkaus ryhmässä, siinä oli vaan tehty kakun päälle vielä voista ja suklaasta kuorrute. Ideana nimellä kai on että sydänsurut helpottuu kun syö suklaista kakkua 🙂 Luulen että tämä on samainen ohje mitä lapsena äiti teki juhliin ja sittemmin ohje on hävinnyt, mutta täytyypä testata joku päivä.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.10.2014 18:22

Toivottavasti maistuu Soja!:)

soja
Kinuskileipomo soja
19.10.2014 21:34

tein tätä tänään, en vielä ole päässyt maistaamaan, mutta huomenna sitten =)

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa