Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Yhden hengen kahvikakku jätskistä

24.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_4121_600x600.jpg

– 500 ml vaniljajäätelöä
– 100 g vehnäjauhoja
– 1,5 tl leivinjauhetta
– 1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Mittaa jäätelö kulhoon ja sekoita kunnes se on pehmeä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmeän jäätelöön. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina n. 19 x 9 cm vuokaan.
IMG_4111
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 60 minuuttia.

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

Helpot ja nopeatJäätelökakutKahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (9)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
12.8.2016 08:57

No onpa kyllä hauska idea! 🙂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
3.8.2016 23:57

Hei, maris. Mä annoin jäätelön seisoo ihan huoneenlämmössä. Välillä sekoitin lusikalla. Kun se oli sellainen … no ehkä vispipuuromainen 🙂 Mutta ei nestemäinen. sitten lisäsin jauhot. Sekoitin lusikalla enkä käyttänyt sähkövatkainta ollenkaan. Ei valitettavasti ole kokemusta että vaikuttaako jäätelön paksuus lopputulokseen. Nyt tekee mieli vielä kokeilla se kinuskinen vaihtoehto 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
3.8.2016 23:19

Hei, Lissy, minulla jäi vielä yksi asia taikinaan liittyen tuossa aiemmin kysymättä. 🙂 Eli oliko sinun jäätelösi jo enemmän nestemäisessä olomuodossa, kun jauhoja rupesit lisäämään? Ohjeessa kyllä lukee, että pehmeää tulisi olla. Minä sekoitin jäätelöä sähkövatkaimella siihen asti kunnes se oli sellaista pehmiksen oloista. Siihen oli vaan aika vaikea saada jauhoja tasaisesti sekoittumaan, ja siksi jouduin ehkä turhankin paljon taikinaa sekoittelemaan. Haittaisikohan, jos jäätelön sulattaisi lähes nestemäiseksi?

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
3.8.2016 21:19

maris! Ilo kuulla että muokkaamalla reseptiä sinun muffinsit onnistuivat. Nyt uskallan itsekin joskus jääkaappin ”jämiä” käyttää tässä perustaikinassa koska se taikinan teko on niin helppo 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
3.8.2016 19:03

Hei Lissy! Minua jäi tämä jätskireseptisi niin houkuttelemaan, että oli pakko kokeilla. Tein kaksinkertaisen taikinan vaniljajäätelöä käyttäen ja siitä 11 isohkoa muffinssia. Minäkään en laittanut nyt mitään sattumia mukaan, kun kaapissa sattui olemaan purkki kuningatar-rahkaa. Ajattelin, että hyödynnän sen jotenkin näissä, ennen kuin päiväys tulee vastaan.
Paiston muffinsseja noin 40 minuuttia. Ehkä olisi vähempikin riitänyt, mutta en uskaltanut aiemmin ottaa uunista, kun niiden keskelle tuli pieni kuoppa. Ei ne sitten lopulta kuitenkaan olleet raakoja vaan oikein kuohkeita.
Koversin muffinssien keskelle syvennyksen ja pursotin siihen rahkaa. Oikein hyviä tuli! Tätä jätskitaikinaideaa täytyy kokeilla vielä useamminkin. 🙂

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
29.7.2016 20:45

Mielenkiintoinen resepti!!

Kinuskiemo
25.7.2016 22:15

Minustakin kahdelle! Silloinhan herkullisuuskin tuplaantuu! 🙂
Ja tarkennat sitten varmaan reseptiä, että päästään oikealle kartalle? 😉

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
25.7.2016 19:16

Kiitos, maris. Itse ajattelin että jos on melkein tunti uunissa niin seuravan kerran teen tuplaannoksen eli kahdelle 🙂 Ja kinuskijätskillä ja taikinaan lisään paloiteltuja omarkarkkejä. Mitä siitä tulee sitä en tiedä vielä 😀

maris
Kinuskileipomo maris
25.7.2016 17:36

Onpa hauska idea käyttää jäätelöä kakkutaikinaan! Tämä näyttää niiiiin herkulliselta ja mehevältä, että kokeiluun taitaa mennä joku kerta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa