23.4.2015
pohja:
♦ 100 g huoneenlämpöistä voita
♦ 0,7 dl sokeria
♦ 2 kananmunaa
♦ (0,25 tl suolaa jos voi on suolaton)
♦ 1 tl vaniljasokeria
♦ 1 rkl sitruunasta puristettua mehua
♦ puolen sitruunan raastettu kuori
♦ 1,5 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
♦ 1 dl tomusokeria
♦ 1 rkl sitruunamehua
♦ puolen sitruunan raastettu kuori
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat, suola, vaniljasokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori. Sekoita. Nyt siivilöi vaahtoon vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20 x 20 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Lisää sitruunan raastettu kuori. Sekoita. Levitä jäähtyneen pohjan päälle sokerikuorrute. Nosta piirakka vuosta leivinpaperin avulla ja leikkaa leivospaloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos nalamuru 🙂