Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Luumupiirakka

6.8.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_IMG_6064_600x600.jpg

Löysin kaapista kuivattuja luumuja ja käytönkin niille 😊 Mutta luulen että muutki marjat sekä rusinat sopivat tähän piirakkaan.

• 200 g kuivattuja luumuja
• 150 ml mustaherukka likööriä (voi käyttää vettä, kahvia, teetä …)

laita luumut likööriin likoon n. 2 tunniksi

• 200 g vehnäjauhoja
• 100 g huoneenlämpöista voita
• 25 g sokeria
• 30 g hienonnettuja maa-tai hasselpähkinötä
• 1 kananmunavalkuainen, keltuainen menee täytteeseen
• 2 rkl maitoa

vaivaa kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikinasta niin iso pyöreä levy, että se ulottuu 22 – 23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja 4 cm reunoille. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan. Levitä valutetut luumut pohjale.

• 200 g raejuustoa
• 3 kananmunaa
• 60 g sokeria
• 10 g vaniljasokeria

sekoita aineet keskenään, kaada moinitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte luumujen päälle, paista uunin alimmalla tasolla 40  -45 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.

Ainesosat

Hedelmä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

JouluKinuskikissa suositteleeMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (3)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
11.8.2017 22:22

Apukissa & Kinuskiema, kiitos! Tuoerilla luumuilla tulee myös hyvää. Luumut puolitetaan ja ladotaan pohjalle leikkauspinta alaspäin.

Kinuskiemo
10.8.2017 15:28

Toitpa taas houkutukseksi kivan erilaisen reseptin. Vaikuttaa myös helpolta valmistaa. Tämä piirakka voi maistua vain herkulliselta. Liköörissä maukkaaksi maustuneet luumut ovat herkullisia yllätyksiä ja makupaloja pohjan ja päällistäytteen välissä. Mukava idea asetella luumut vieri viereen piirakan keskimmäiseksi kerrokseksi, kuten myös raejuuston käyttö päällistäytteessä.
Kunhan saan aikaa alleni, niin kokeiluun menee. Kiitos reseptistä, Lissy! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
9.8.2017 18:43

onpas hauska ohje, ja aivan varmasti olisi minun makuuni =)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa