Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Kirsikkapiirakka

7.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kirsikkapiiraspala2peilogo_600x600.jpg

Taikina:
0,5 dl sokeria
200 g voita (ei margariinia)
1-2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
Täyte:
750 g kirsikoita
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl maissitärkkelystä
3-4 tippaa manteliaromia
sitruunamehua (happamat kirsikat=1 tl, makea=3 rkl)
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
1 kananmuna voiteluun
hieman sokeria

Nypi huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi. Lisää muna(t) ja sekoita hyvin yhteen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita, kunnes muodostuu tasainen pallo. Kääri pallo tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa ainakin 1 h.

Halkaiset kirsikat ja poista kivet. Jätä muutama kirsikka koristeluun. Kaada kirsikat kulhoon ja lisää joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita ja anna maustua n. 0,5 h.

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (Ø 24 cm). Ota taikinasta n. 2/3 ja kauli se jauhotetulla leivinalustalla sen verran piirakkavuokaa isompi ympyrä, että taikinaa riittää reunoillekin. Nosta taikina vuokaan, tasoita jauhotetuin käsin sopivaksi.

Lämmitä uuni 175 ºC. Esipaista haarukalla pistelty pohja uunin ylätasolla n. 10 min.

Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle.

Kauli jäljelle jäänyt n. 1/3 taikinasta joko kanneksi piirakalle tai ota siitä suikaleita, jotka punot ristikoksi ja nostat kannen päälle. Voitele piirakan reunat kananmunalla ja puristele kevyesti kansi tai ristikko kiinni piirakan reunoihin. Jos teit kokokannen, leikkaa siihen viiltoja veitsellä. Voit kokeilla ristikon tekoa myös kaupan valmistaikinasta.

Voitele kansi tai ristikko kananmunalla ja ripottele päälle hieman sokeria.

Paista piirakkaa 175 ºC n. 45-50 min uunissa puolivälin alapuolella. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä piirakka foliolla.

Anna piirakan jäähtyä, jotta kirsikkahilloke ei polta suuta. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (2)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
16.7.2016 13:01

Tuoreista kirsikoista pidän itsekin ja olen tehnyt jälkiruokia, ensimmäistä kertaa leivoin niitä käyttäen. Mutta ei viimeistä kertaa.

maris
Kinuskileipomo maris
8.7.2016 17:16

Näyttää ihan huisin hyvältä! On varmasti herkkua. Tuoreet kirsikat on ihania, mutta enpä ole koskaan niistä mitään leiponut. Mutta tätä tekisi kyllä mieli kokeilla. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa