Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Baking with passion

Valkosuklaa- mustikka täytekeksi

10.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16940_image_600x600.jpg

Keksipohja:

125g voita
1½ sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjahoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
260g valkosuklaata

Täyte:

4rkl sokeria
4tl perunajauhoja
2dl kuohukermaa
2 keltuaista
150g voita
2tl vaniljasokeria
n.2dl mustikoita

 

Vaahdota rasvaa ja sokeria n. 4 minuuttia. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata kolmeneljäsosaa valkosuklaasta. Lisää kuivat aineet voi-sokeri vaahtoon n. Kolmessa erässä. Lisää sulatettu valkosuklaa joukkoon. Sitten raasta loput valkosuklaasta suhteellisen hienoksi, ja lisää taikinaan. Kääri taikina mahdollisimman tiukasti kelmuun, ja laita jääkaappiin.

image

Itse pidin taikinaa n.50 min, mutta se voi vaihdella… Voit tunnustella kelmun läpi kuika kovaa taikina on.
Kun taikina tulee jääkaapista, kauli se mahdollisimman nopeasti TODELLA paljon jauhon kanssa. Kun olet kaulinut taikinan sopivan paksuiseksi, ala leikkaamaan keksejä jollain pyöreällä, itse käytin (halkaisija 4cm) pullon suuta, mutta mikä tahansa pyöreä käy tarkoitukseen. Kun olet leikannut keksit ne täytyy koristella. Koristelussa käytin hammaslääkärin työkalua, mutta sen voi korvata veitsellä. Muina työkaluina käytin isoa tyllaa ja muotoilutyökaluja. Ensiksi veitsellä teet viillot tasaisesti ympäri keksiä.

image

Sitten vahvista viillot muotoilutyökalulla.

image

Lopuksi leikkaa reikä keksin keskelle.

image

Siirrä keksi pellille lastan avulla. Koristele loputkin keksit. HUOM! Kun taikina on liian kauan lämpimässä, se pitää laittaa n. 15min jääkaappiin. Kun olet saanut puolet kekseistä koristelluksi (huomaa ettei alempaa keksiä koristella!), laita ne uuniin noin 5-7 minuutiksi.  Kun keksit ovat saaneet tarpeeksi väriä, siirrä ne jäähtymään.

Mittaa perunajauhot, kuohukerma, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Keitä sitä suht. korkealla teholla kunnes se pulpahtaa.

image
Anna jäähtyä.  Vaahdota voi. Lisää vanlijasokeri ja kiisseli. Lisää mustikat. Murskaa mustikat sauvasekoittimella. Laita mustikkatäyte pursotuspussiin (tai pakastepussiin). Pursota keksipohjaan ympyrä. Laita toinen (koristeltu) keksi päälle. Pursota keksin reikään vielä vähän täytettä. Näin keksi täyttyy tasaisesti. Tarjoile heti, koska mustikka pehmittää keksin helposti!

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16940_image12_400x400.jpgBaking with passionMikki Hiiri- karamelliomenat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16940_image_400x400.jpgBaking with passionValkosuklaa- mustikka täytekeksi
2

Kommentit (2)

KKatariina
Kinuskileipomo KKatariina
13.8.2014 08:00

Voi kiitos, kinuskiemo!

Kinuskiemo
12.8.2014 23:30

Voi että on ihania nappisilmiä! Ja kauniissa kulhossa pääsevät upeasti oikeuksiinsa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa