Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Hurmaava suklaamurukakku

2.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image40_600x600.jpg

Vinkki: Tee taikina samantien kaksinkertaisena! Jos sinulta löytyy kaksi tavallista kakkuvuokaa, mahtuvat ne paistumaan samaan aikaan uuniin. Yhdelläkin vuoalla pärjää, valmiin taikinan voi puolittaa ja paistaa kakut vuorotellen (muista voidella ja korppujauhottaa vuoka myös toisen kerran). Toinen kakku heti kahvipöytään, toinen pakkaseen tai vaikka lahjaksi sellofaaniin käärittynä 🙂

Ainekset:

Kakku:
250 g Margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 huoneenlämpöistä  kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
1 1/2 dl maitoa
(margariinia/voita ja korppujauhoja vuokaa varten)

Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
nonparelleja

Valmistus:

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
WP_20131217_005

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
WP_20131217_008
WP_20131217_010

Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, voit laittaa ne hetkeksi lämpöiseen veteen likoamaan.
WP_20131217_006
WP_20131214_033

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa.
WP_20131217_009
WP_20131217_012
WP_20131217_014

Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon.
WP_20131217_017
WP_20131217_019

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
WP_20131217_023

Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta ja jos pistät kakkua puisella tikulla, taikina ei jää siihen kiinni (suklaamuruseen osuessa, suklaata kyllä jää vaikka kakku olisi kypsä).

Ole tarkkana paistamisen loppupuolella, parempi on ettei kakkua paista ihan ”jämäkäksi” vaan antaa jäädä meheväksi, pehmeäksi kakuksi (ei taikinaiseksi kuitenkaan).

Anna kakun vetäytyä noin 15min ennen kumoamista.

WP_20131221_005
WP_20131221_002

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lusikoi kakun päälle. Anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele nonparelleja päälle.

Nosta jääkaappiin hetkeksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Tarjoile huoneen lämpöisenä.

Kategoriat

Kahvikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (8)

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
21.3.2015 22:22

Muokkasin ohjetta sen verran, että lisäsin siihen suklaakuorrutteen. Teen sen miltei poikkeuksetta jokaiseen kakkuun. Kuorrutteen kanssa kakun pystyy myös pakastamaan samalla tavalla. Kuvan vaihdoin myös niin, että kuorrute on mukana. 🙂

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
10.1.2014 11:24

Hienoa Lauraaa että pidit reseptistä! Erittäin mukava kuulla, että se on nyt myös sinulla yksi suosikeista 🙂 Kiitos kun kävit kertomassa!

lauraaa
Kinuskileipomo lauraaa
10.1.2014 10:22

Kiitos aivan mahtavan maistuvasta reseptistä! 🙂 Tein tätä pari päivää sitten ja jää kyllä reseptivihkon vakiovarusteeksi, niin herkullista ja mehevää !

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
6.1.2014 18:45

Kyllä vain, tämä on juuri se tädin ihanaakin ihanampi suklaakakku! Piti ihan mitata vuoka kun en ulkoa muistanut, oli juurikin tuon 2 l:n vuoka, kuten Kinuskiemo arvaili 🙂 Niitä mahtuu tavallisen kokoiseen uuniin kaksi samaan aikaan, vastakkaisiin kulmiin.

Kinuskiemo
6.1.2014 13:53

Tämäpä taitaa olla juuri SE kakku, se tädin kakku, josta joskus kerroit ja jonka reseptiä toivoin. Ei voi olla kuin herkullinen. Kiitos ohjeesta! 🙂

Minäkin haluaisin tietää vuoan koon. Käytit ehkä 2 l:n vuokaa, vai?

pola
Kinuskileipomo pola
4.1.2014 18:35

Kiitos vinkeistä. Muuten minkä kokoista vuokaa olet käyttänyt?

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
3.1.2014 14:59

Kiitos Pola 🙂 Uskon että tällä kakulla olisi voima siihen käännytykseen 😉 Ehkä sen takia juuri tämä on saanut niin paljon kehuja kun näyttää ihan perinteiseltä (ja onkin aika perinteinen), mutta yllättää pehmeydellä, maulla ja mehukkuudella. Lämpöisenä se on suussa sulavaa, sen takia sitä on myös ihanaa pitää pakkasessa valmiiksi viipaloituna ”herkkunälkää” varten. Nimittäin kun mikrossa sulattaa, niin saa herkutella aina uudelleen lämmintä kakkua. Vie taatusti suklaanhimon mennessään 🙂 Muistaakseni olen tuon munien vesilämmitysvinkin huomannut alunperin jostakin Kinuskikissan reseptin alta, kommenttien vinkeistä (mahdollisesti Kinuskiemon, en varma?). Ja suklaaksi suosittelisin Fazerin tummaa suklaata tai Fazerin tummaa leivontasuklaata, ne ovat sopivan pehmeitä ja maukkaita.

pola
Kinuskileipomo pola
3.1.2014 12:53

Kakku vaikuttaa lupaavalta, täytyy kokeilla olisiko tämä se kakku joka kääntäisi ikuisen kuivakakkujen inhoajan pään. Muuten hyvä idea tuo kananmunien lämmitys vedessä, kas kun en ole siihen aikaisemmin törmännyt.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa