Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Kategoria: Kahvikakut Nähty 18373 kertaa
 
02.01.2014
 
8 kommenttia

Hurmaava suklaamurukakku


Tämän ihanan reseptin olen aikoinaan saanut rakkaalta tädiltäni, hän on tehnyt tätä kakkua aina moniin juhliin ja siitä tuli jo alunperin suosikkini. Niinpä pyysin reseptin ja olen nyt vuosia leiponut sitä itse myös juhliin ja antanut lahjaksi sellofaaniin käärittynä. Hän on alunperin löytänyt reseptin ilmeisesti S-ryhmän resepteistä, mutta varmaa tietoa alkuperästä minulla ei ole. Tädiltä saamaani reseptiä olen muokannut jonkin verran tätä lopullista versiota varten.

Tämä on erittäin helppo tehdä ja ah niin herkullinen, suussa sulava suorastaan. Paistoaika on tärkeässä asemassa, kakkua ei kannata paistaa ihan kiinteäksi vaan pikemminkin jättää se ihan aavistuksen kosteaksi niin silloin se on parhaimmillaan. Tämä saa aina kehuja kahvipöydässä!

Tämän reseptin myötä olen oppinut pitämään aina kaapissa saatavilla tummaa suklaata, sekä munia, niin sen pyöräyttää nopeastikin yllättäviä kahvivieraita varten, tai jopa tuliaisiksi itse kylään lähtiessä. Pakastamiseenkin se sopii hyvin, sieltä sulattaessa aina yhtä herkullista purtavaa 🙂

Vinkki: Tee taikina samantien kaksinkertaisena! Jos sinulta löytyy kaksi tavallista kakkuvuokaa, mahtuvat ne paistumaan samaan aikaan uuniin. Yhdelläkin vuoalla pärjää, valmiin taikinan voi puolittaa ja paistaa kakut vuorotellen (muista voidella ja korppujauhottaa vuoka myös toisen kerran). Toinen kakku heti kahvipöytään, toinen pakkaseen tai vaikka lahjaksi sellofaaniin käärittynä 🙂

Ainekset:

Kakku:
250 g Margariinia
2 1/2 dl sokeria
4 huoneenlämpöistä  kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
1 1/2 dl maitoa
(margariinia/voita ja korppujauhoja vuokaa varten)

Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
nonparelleja

Valmistus:

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
WP_20131217_005

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
WP_20131217_008
WP_20131217_010

Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, voit laittaa ne hetkeksi lämpöiseen veteen likoamaan.
WP_20131217_006
WP_20131214_033

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa.
WP_20131217_009
WP_20131217_012
WP_20131217_014

Rouhi suklaa ja sekoita joukkoon.
WP_20131217_017
WP_20131217_019

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
WP_20131217_023

Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta ja jos pistät kakkua puisella tikulla, taikina ei jää siihen kiinni (suklaamuruseen osuessa, suklaata kyllä jää vaikka kakku olisi kypsä).

Ole tarkkana paistamisen loppupuolella, parempi on ettei kakkua paista ihan ”jämäkäksi” vaan antaa jäädä meheväksi, pehmeäksi kakuksi (ei taikinaiseksi kuitenkaan).

Anna kakun vetäytyä noin 15min ennen kumoamista.

WP_20131221_005
WP_20131221_002

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lusikoi kakun päälle. Anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas. Ripottele nonparelleja päälle.

Nosta jääkaappiin hetkeksi, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Tarjoile huoneen lämpöisenä.