Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Mehevä Gluteeniton vaalea kakkupohja

6.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20131205_014_600x600.jpg

Taikina:
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneen lämpöisenä)
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
noin 3 dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Voitele ja korppujauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla (halkaisija 24 cm).

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.

Pohjan saadessa väriä pintaan, voit peittää vuoan foliolla loppu ajaksi, mutta anna kakkupohjan paistua ainakin yli puoli tuntia ennen luukun avaamista.

Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

WP_20131205_005

WP_20131205_004

WP_20131205_020

Kategoriat

Kakkupohjat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-3_400x400.jpgKakkuherttuatarKylmäsavulohiruisnapit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image-2_400x400.jpgKakkuherttuatarFetatäytteiset ruisnapit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image89_400x400.jpgKakkuherttuatarBanaaniletut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_WP_20140426_067_400x400.jpgKakkuherttuatarVaniljainen Marianne-vadelmatäyte
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image88_400x400.jpgKakkuherttuatarMaukas Banaani-kakkupohja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14473_image6_400x400.jpgKakkuherttuatarHelppo mansikka-banaanijäätelö
2

Kommentit (25)

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.9.2016 21:42

Hei Pia Sundman, en valitettavasti osaa neuvoa kananmunien korvaamisessa, mutta Kinuskikissalta saattaisi löytyä siihen neuvoja. 🙂

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.9.2016 21:41

Hei Kattilainen, saat nyt vastauksen hiukan myöhään, mutta minä paistaisin varmuuden vuoksi kahteen otteeseen pohjan ettei tule vahingossakaan ylitse paisumuksia. 🙂 Kaksinkertainen määrä taikinaa ja kaksi paistokertaa. Toivottavasti onnistui!

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.9.2016 21:38

Hei EssuElina, ehdottomasti pystyy pakastamaan. Kakkupohja sulaa yleensä noin muutamassa tunnissa huoneen lämmössä tai jääkaapissa niin, että jättää sinne sulamaan edellisenä iltana yön yli. Oikein ihana kuulla että pohja oli juhlistamme onnistunut ja maukas! 🙂

Pia Sundman
26.7.2016 09:45

Heippa
Osaisiko joku kokeneempi kertoa millä korvata kananmunat tästä reseptistä?

kattilainen
4.9.2015 10:56

Hei! Epätoivoinen kyselee hädissään ja toivoo pikaista vastausta. Minulla on 20×20 (reunat 8cm kork.) neliönmuotoinen kakkuvuoka ja tarkoitukseni on tehdä 20×40 kokoinen kakku. Kakku pitää olla gluteeniton, löysin tämän kakkupohjaohjeen. Kysymys kuuluukin että moninkertaisena minun pitäisi tämä ohje tehdä, että saisin kakkupohjan, jossa on 3 levyä päällekkäin. Teenkö kaksi eri satsia vai mahtuukohan vuokaani kerralla niin iso, että saisin siitä 6 kerrosta? Voin tehdä myös kaksi samanlaista satsia. Mutta en osaa muuntaa ohjetta tuohon oman vuokani kokoon oikeaksi, osaako joku auttaa? Kakkua pitäisi riittää n. 25 hlölle. KIITOS jo etukäteen!!

EssuElina
31.5.2015 12:49

Heippa! 🙂 Onko kukaan koittanut pakastaa tätä kakkupohjaa? Onko onnistunut ihan hyvin? Tarvitsisin lauantain valmistujaisiin gluteenittoman täytekakun, mutta ajan puutteen vuoksi minun pitäisi tehdä kakkupohja jo nyt alkuviikosta. Uskallanko pakastaa tämän ohjeen kakkupohjan? Entä kuinka kauan jäisen pohjan kestää sulaa, koska se täytyy ottaa jääkaappiin tai huoneenlämpöön ennen täyttämistä? 🙂

Kiitos paljon avusta jo etukäteen! Tein tällä ohjeella tammikuussa äitini 50v kakun, ja onnistui todella hyvin ja oli oikein hyvä pehmeä pohja, minkä vuoksi haluaisinkin käyttää tälläkin kertaa juuri tätä ohjetta! 🙂

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
19.3.2015 14:36

Hienoa kuulla! Kiitos että jaoit vinkkisi annikaahonen! 🙂

annikaahonen
3.3.2015 21:12

Korvasin osan jauhoista vielä mantelijauhoilla. Tuli toooosi hyvää.

Nitu
Kinuskileipomo Nitu
15.6.2014 01:15

Hei namikettu! Olet nyt Kinuskissan sivulla pitämässäni Kakkuherttutar- reseptileipomossa, eli minä en ole Kinuskikissa. 🙂 Kannattaa ohjata kysymyksesi Kinuskikissan kakkuohjeeseen niin saat varmaan apuja. Itse en ole tehnyt tätä pohjaa munattomana, suoraan sitä ei varmaankaan voi jättää pois, mutta kysypä jos Kinuskikissalta löytyisi sinulle vinkkejä. Munaton pohja tarvitsee luultavasti tilalle jotakin muuta sitovaa ”ainetta” tilalle, sillä muna monesti pitää leipomukset kasassa.

namikettu
12.6.2014 23:20

Moikka Kinuskikissa! Osaisitko neuvoa millä voisi korvata kananmunat tässä reseptissä? Onko muuten tietoa vaikuttaako munattomuus yleisestikin gluteenittomissa leipomuksissa? Mä olen vasta aloittanut gluteenittoman ruokavalion ja kmu on myös poissa pelistä.

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa