Kinuskileipomo Kakkuherttuatar

Kategoria: Muffinssit,  Ystävänpäivä Nähty 39486 kertaa
 
12.02.2014
 
Ei kommentteja

Sydämelliset Porkkana-appelsiini-valkosuklaa cupcakesit


Muokattu reseptistä Kinuskipupun porkkanakakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Hakusessa oli suussasulava porkkanamuffinssiohje ja päädyin kokeilemaan niitä Kinuskikissan porkkakakkuohjetta mukaillen. Itse kakun aineksia en lähtenyt muuttamaan ja muffinseina niistä tuli taivaallisen hyviä, ihanan maukkaita ja mehukkaita. Jos haluaa saada niihin näyttävyyttä, voi tehdä myös ohjeessa olevan kuorrutteen. Täytyy kuitenkin myöntää, että pelkkä muffinssi oli jo itsessään niin hyvää, ettei juurikaan kaipaa siihen lisukkeita. Joten, kummin vain käy. Jos haluaa koristelut tehdä helpommin, voisi päälle laittaa vaihtoehtoisesti vaikka sulatetusta valkosuklaasta raitoja ja muutama hippu appelsiininkuoriraastetta. Hyvää tulee!

Noin 12 kpl isoja muffinseja.

Taikina:
4 dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanasta)
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2,5 dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
150 g Fazerin valkoista leivontasuklaata
(pinkkiä pastaväriä)

Pinnalle:
Sydänströsseleitä

Valmistus:

Asettele muffinssivuoat muffinssipellille.
WP_20140118_001

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.
WP_20140118_007

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
WP_20140118_010WP_20140118_011

Vaahdota voi ja fariinisokeri.
WP_20140118_008WP_20140118_015

Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.
WP_20140118_017

Lisää noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista.
WP_20140118_020
WP_20140118_021
WP_20140118_025

Jaa valmis taikina muffinssivuokiin.
WP_20140118_032

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
WP_20140118_041

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Anna suklaasulan jäähtyä hetki, ei kuitenkaan niin kauaa että se jähmettyisi uudestaan.
WP_20140118_037

Vaahdota vispikerma ja vatkaa siihen tuorejuusto sekaan.
WP_20140118_046

Jos haluat värjätä vaahdon pinkiksi, tee se tässä vaiheessa puutikulla pastaväriä lisäten. Lisää suklaasula tuorejuustovaahtoon lastalla/nuolijalla reippaasti sekoittaen.
WP_20140118_054
WP_20140118_056

Täytä pursotinpussi, pursota kermat muffinsien päälle ja koristele strösseleillä.
WP_20140118_062
WP_20140118_064
WP_20140118_083