7.7.2015
Pellillinen (30 x 40 cm), 20 isoa palaa
Muruseos:
Sulata voi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita ja nypi murumaiseksi. Ota noin 1/4 muruseoksesta talteen myöhempää käyttöä varten.
Pohjataikina:
Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen maito ja muna. Sekoita. Paakut häviävät paiston myötä.
Kaada pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille ja valmista täyte.
Täyte:
Kuori ja pilko raparperit. Ripottele raparperin palat tasaisesti taikinan päälle ja painele niitä lusikalla hieman taikinan sisälle.
Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada valmis täyte raparperien päälle. Ripottele pinnalle myös muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi vaniljavaahdon (1/2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta + 2 dl vispikermaa vaahdotetaan) kera.
(Alkuperäinen ohje:
http://www.maku.fi/reseptit/meheva-raparperipiirakka)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Okei. Tuossa linkkaamassani ohjeessa oli täytteessä käytetty ihan vain maitorahkaa ja kermaviiliä. Olen tykästynyt fariinisokerin ja ranskankerman yhdistelmään niin kovasti, että tähänkin oli pakko soveltaa täyte niitä käyttäen 🙂