Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Kuidukas siemennäkkäri

10.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_9987-001_600x600.jpg

Pellillinen (30 x 40 cm) näkkileipää, noin 18 palaa

IMG_9991-002

Taikina:

  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
  • 1,5 dl siemeniä (esim. 1/2 dl auringonkukan- ja 1/2 dl pellavansiemeniä sekä 1/2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kuumaa vettä

Pinnalle:

  • karkeaa merisuolaa hienonnettuna
  • siemeniä (esim. pellavansiemeniä ja kuorimattomia seesaminsiemeniä)

Sekoita lusikalla jauhot, leseet, siemenet ja suola keskenään. Lisää joukkoon öljy. Kuumenna vesi ja lisää se lopuksi seokseen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.

Levitä seos leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla. Koristele pinta hienonnetulla merisuolalla ja siemenillä.

Näkkäriä paistetaan 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin verran. Näkkileipä kannattaa ottaa kuitenkin 20-30 minuutin kohdalla hetkeksi pois uunista ja leikata sopiviksi paloiksi: myöhemmässä vaiheessa näkkäri on jo sen verran kovaa, ettei siitä saa leikattua siistejä paloja. Samalla voi pistellä haarukalla pieniä reikiä näkkileivän pintaa koristamaan.

Anna valmiin siemennäkkärin jäähtyä pellillä ja säilytä sen jälkeen ilmavasti. Rouskuttele sellaisenaan tai leivänpäällisten kanssa 😛

[myllynparas]

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Kevyet herkutLeivät, sämpylät ja rieskatYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (2)

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
12.4.2015 09:38

Kiitos Tohotin 🙂 Ohje on tosiaan terveellinen ja helppo: ainut hankalampi osuus mulla oli levittää taikina ohueksi, muttei kuitenkaan reikäiseksi (leivinpaperi oli nimittäin samanvärinen kuin itse taikina). Näkkäri on muutenkin nopea tehdä, paistaminen vain vie suurimman ajan. Tuli kokeiltua muutama testierä näkkileivästä ja totesin, että pakkohan se on ennen tuntia ottaa uunista pois paloiteltavaksi, ellei sitten halua syödä näkkäriään murojen tyyliin kulhosta lusikoiden 😀

Tohotin
11.4.2015 08:49

Vaikuttaa helpolta reseptiltä ja kiva terveellisempinaposteltava 🙂 Hyvä vinkki että ottaa pois uunista puolivälin kohdalla niin saa leikattua.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa