Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Kevyet herkut,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Yhteistyöreseptit Nähty 5212 kertaa
 
10.04.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Kuidukas siemennäkkäri


Monet ovat varmaan jo törmänneet blogeissa, lehdissä ja jauhopussien kyljissäkin erilaisiin siemennäkkileivän ohjeisiin. Tässä minun versiossani taikinaan makua antavat siementen lisäksi kaura-, ruis- ja vehnäleseet, jotka parantavat myös näkkärin koostumusta rapeudesta tinkimättä.

Pellillinen (30 x 40 cm) näkkileipää, noin 18 palaa

IMG_9991-002

Taikina:

  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
  • 1,5 dl siemeniä (esim. 1/2 dl auringonkukan- ja 1/2 dl pellavansiemeniä sekä 1/2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kuumaa vettä

Pinnalle:

  • karkeaa merisuolaa hienonnettuna
  • siemeniä (esim. pellavansiemeniä ja kuorimattomia seesaminsiemeniä)

Sekoita lusikalla jauhot, leseet, siemenet ja suola keskenään. Lisää joukkoon öljy. Kuumenna vesi ja lisää se lopuksi seokseen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.

Levitä seos leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla. Koristele pinta hienonnetulla merisuolalla ja siemenillä.

Näkkäriä paistetaan 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin verran. Näkkileipä kannattaa ottaa kuitenkin 20-30 minuutin kohdalla hetkeksi pois uunista ja leikata sopiviksi paloiksi: myöhemmässä vaiheessa näkkäri on jo sen verran kovaa, ettei siitä saa leikattua siistejä paloja. Samalla voi pistellä haarukalla pieniä reikiä näkkileivän pintaa koristamaan.

Anna valmiin siemennäkkärin jäähtyä pellillä ja säilytä sen jälkeen ilmavasti. Rouskuttele sellaisenaan tai leivänpäällisten kanssa 😛

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo