Kinuskileipomo jess

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Kesä,  Kevät,  Klassikot,  Lapset,  Makeat piirakat,  Mantelihaaste Nähty 149874 kertaa
 
26.04.2016
 
1 kommentti

Tosca- kakku


2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl voita sulatettuna

Kuorrutus
50 g voita
75 g (2 1/4 dl) mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.