26.11.2015
Tarvitset:
~175g pehmeää voita
~2 dl fariinisokeria
~½ dl sokeria
~1 tl vanlijajauhetta/2 tl vaniljasokeria
~1 muna
~5 dl vehnäjauhoja
~2 tl perunajauhoja
~1 tl soodaa
~½ tl suolaa
~150g suklaahippuja
Täyte:
~115g pehmeää voita
~2 dl fariinisokeria
~½ tl vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
~2,5 dl vehnäjauhoja
~½ tl suolaa
~0,5 dl maitoa
~150g suklaaphippuja
Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää sokerit vatkaten. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan. Lisää lopuksi suklaahiput. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Täyte: Vatkaa voi ja lisää sokerit. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja maito. Lisää lopuksi suklaahiput. Säilytä täyte huoneenlämmössä.
Ota keksitaikina huoneenlämpöön 10min ennen leipomista. Tee taikinasta palloja ja litistä niitä vähän. Paistab 175 asteessa 8-10 minuuttia. Täytä keksit täytteellä, kun ne ovat vähän jäähtyneet.
Vinkkiä katsoin täältä
http://sallysbakingaddiction.com/2013/12/14/chocolate-chip-cookie-dough-sandwiches/
mutta muokkasin reseptiä aika paljon suomalaiseen keittiöön sopivaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä