Kinuskileipomo Jatsu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Mustikka + valkosuklaa Nähty 86909 kertaa
 
09.08.2014
 
Ei kommentteja

Mustikka-valkosuklaajuustokakku


Mustikka ja valkosuklaa sopivat loistavasti yhteen, etenkin tässä herkullisessa juustokakussa!

Keksipohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
130 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua

Mustikkakiille
200 g mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristelu
Valkosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi kattilassa. Kaada keksimurska kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä sulatettu suklaa, sokeri ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumennettuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste suklaa-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita varovaisesti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin noin 2-3 tunniksi, jonka jälkeen voit lisätä mustikkakiilteen.

Soseuta mustikat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita mustikat ja liivateneste huolellisesti keskenään ja kaada kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele kakku rouhitulla valkosuklaalla.