Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Sun faijas juusto-parsapiirakka

5.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_050220145918_600x600.jpg

Pohjan voi tehdä ite tai käske faijas tehä se:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

1 tölkki parsoja (Vihreät tankoparsat suolaliemessä) Ime parsaa!

1 dl ranskankermaa

1 dl smetanaa

2 dl 3 sipulin kermaa

3-4 munaa

100 g mozzarellaraastetta

100 g emmentaliraastetta

100 g ilmakuivattua kinkkua

8 kirsikkatomaattia

suolaa, pippuria

 

Ime parsaaaa!! Ota tölkistä taltee muutama parsa jolla koristelet piiraan päällisen, tai mä hakkaan sun faijas!

Hakkaa kaikkia  ja nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Todellaki!! Lisää vesi ja tasoita taikina. Ime parsaa!

Pidä taikinaa jääkaapissa muutama minuutti TODELLAKI ja tasota sitten vuoan päälle ja reunoille. Faijas oli reunalla!

Pilko tomaatit ja paista pikaisesti ja pannulla voissa. Todellaki!! Lisää pilkottu parsa ja kinkku pannuun tomaattien seuraksi, sun faijas seuraksi ja sekoita!
Kaada kaikki piirakan pohjalle. Faijas kaato. No todellaki!!

Sekoita kermat, munat, smetana, juustot ja mausta pippurilla. Suolaa maun mukaan. Todellaki!! Paljon ei tarvitse koska kinkku suolasta jo muutenkin. Faijas oli suolanen!!

Kaada päälle koko seos ja koristele parsoilla. Faijas oli parsa!!!

Pistä uuniin 180-200 astetta ja noin 30-45min (lopussa peitä foliolla ettei päällinen pala) tai kunnes piirakka on kunnolla hyytynyt.  Tai mä hakkaan su faijas!!

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (5)

jauhopussi
Kinuskileipomo jauhopussi
2.3.2014 15:10

Oih, Jone Riksusta on minunkin ehdottomasti yksi lempparihahmoista! Hauskasti Jonemaisesti kirjoitettu ohje. Imekää kaikki parsaa!!

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
6.2.2014 09:48

hih! Jone oli TODELLAKI paras! ;D

Tää-Haikuri
6.2.2014 08:28

Ihanaa, et joku muukin muistaa vielä parsaa imevän Jonen Riksusta 🙂

Kinuskikissa
5.2.2014 20:24

Juu ehdottomasti kiva saada edellisten kausien hahmoja kehiin! Ime parsaa -kautta en vielä itse seurannut kuin muutamien jaksojen osalta, mutta hokema on toki tuttu sekä tuo hahmon asenne. 🙂

Marjatassu
Kinuskileipomo Marjatassu
5.2.2014 19:32

Tosi hauska ohje! Kiva kun on muiltakin kausilta näitä hahmoja kuin vain viidenneltä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa