Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Puolukkavalkosuklaakakku

9.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_large_600x600.jpg

Raaka-aineet:

Pohja:

180g Digestive-keksejä
75g voita

Puolukkatäyte:

0,5 purkkia maitorahkaa (125g)
1 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl puolukkahilloa
2 rkl vettä
2 kpl liivatetta

Valkosuklaatäyte:

200g valkoista suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl valkuaista
2 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä

Hienonna keksit pohjaa varten ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka, halkaisija 22–24 cm, pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.

Puolukkatäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Yhdistä maitorahka, puolukkahillo ja vaahdotettu vaniljakastike. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten puolukka-rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Aseta Ø 16 cm:n kakkurengas keskelle keksipohjan päälle. Kaada sen sisälle puolukkatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.

Valkosuklaatäyte:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja kääntele tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan myös sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sekä kuumennettuun
veteen liotetut liivatteet. Sekoita täyte nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta.

Anna olla yön yli jääkaapissa. Koristele vaikka valkosuklaaperhosilla….

puolukkavalkosuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (2)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
17.1.2014 06:09

Kiitos! Ja oli kyllä hyvääkin 🙂

Piparkakku
16.1.2014 22:46

Kaunis, kaunis! Sopii juhlaan kuin juhlaan. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa