Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Makeat piirakat,  Muffinssit Nähty 1118 kertaa
 
16.04.2017
 
2 kommenttia

Juustokakkumuffinit


Pitkästä aikaa muffinsseja. Meillä nautittiin näitä nyt pääsiäisenä. Tämä ohje alunperin oli ”makeaa murmelin täydeltä”-blogissa ja tein tästä sitten oman version…

Muffinssitaikina (12 kpl):
125 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa/maitoa
(appelsiinicurdia)
muutama persikanpalanen

Tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas kananmuna

Koristeluun:
Tomusokeria
Persikoita

Vaahdotetaan huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisätään kananmunat yksitellen. Vatkataan hieman. Lopuksi lisätään jauho/leivinjauhoseos sekä maito ja vaniljauute. Sekoitetaan varovasti, ei liikaa. Kaadetaan muffinssikoloihin, jossa paperivuoka. Täytetään hippasen yli puolenvälin. Minulla oli muffinssikoloon nähden vähän KORKEAMPI paperivuoka.
Laitoin keskelle taikinaa puoli teelusikallista appelsiinicurdia ja painelin siihen muutaman pikkasen persikan palasen.
Sitten ”vaahdotin” tuorejuuston, sekoitin loput aineet joukkoon. Viimeisenä puolikkaan kananmunan. (Lasissa rikoin rakenteen ensin) Lusikoin jokaiselle muffinssille satsin tuorejuustotäytettä.
Uuniin 175 astetta ja noin 25-30 min.

Koristelin persikoilla ja tomusokerilla.

Ovat tosi hyviä seuraavana päivänä kun ovat makustuneet kunnolla…  🙂