Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Laskiaistempaus,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 592 kertaa
 
05.02.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: -

Laskiaispullaa


LASKIAISPULLAA  meillä tällaisessa muodossa tällä kertaa.

Pullataikina:

2,5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

0,5 tl suolaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kardemummaa

noin 8 dl vehnäjauhoja

100 g voita

Taikina sai nousta tunnin verran ihan rauhassa lämpimässä liinan alla.

Täytteenä appelsiinicurd:

1 appelsiinin mehu

1 appelsiinin raastettu kuori

3 dl tomusokeria

2 kananmunaa

60 g voita

(+ perunajauhoja)

Pestään appelsiini. Raastetaan kuori kattilaan ja perään appelsiinin mehu. Lisätään tomusokeri ja kananmunat. Sekoitetaan ja lämmitetään kattilassa niin kauan että pulpahtaa. Sitten pienellä lämmöllä annetaan porista pari minuuttia, Muuttuu kiisselimäiseksi. Sammutetaan levy ja lisätään voi. Annetaan jäähtyä kunnolla. Otin tästä satsista reilun desin verran ja lisäsin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Kestää siten paremmin uunissa.

Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, voidellaan koko vuoka voilla, taikinaa pohjaksi, vuoan ympärille tehdään pitko kiertämään vuokaa, väliin ristikkoa taikinasta.

Voitelin kananmunalla, raesokeria pitkon päälle ja laitoin appelsiinicurdia pohjalle…..

Sai nousta siinä sen aikaa kun uuni lämpesi ja oli sitten 180 asteisessa uunissa noin 25 min.

DSC_0994

Kuorrute:

200 g kinuskituorejuustoa

1 rkl voita

0,5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Kun pulla hyvin jäähtynyt voi kuorrutteen pursottaa siihen päälle. (vatkataan kaikki aineet vain hyvin sekaisin)

Kinuskituorejuuston voi korvata vaikka appelsiininmakuisella tuorejuustolla tai mikä omasta mielestä parhaimmalta maistuukin…………

DSC_1022

unnamed