Kinuskileipomo Herkkulauantai

Kategoria: Kekritempaus,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 314 kertaa
 
11.09.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Nokkosperunarieskat


9 rieskaa, h. 15cm

Perunasose:
– 700 g jauhoinen peruna
– 600 g vesi
– 20 g suola

Rieskataikina:
– 1 kg perunasose
-30 g voi
-250 g vehnäjauho
-2 rl kuivattu nokkosta
Voita voitelluun

Keittä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, survo perunat keitinveden kanssa perunasurvimella soseksi. Mittaa 1 kg sosetta, lisää voi, vehnäjauho ja kuivattua nokkosta, sekoita.

Lämmitä uuni 270 asteeseen. Leivo leivinpaperille ohuita rieskoja. Pistele haarukalla ja paista 250°C:ssa 10-12 min. Valmiit rieskat voitele voilla.