Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Ilona

Mirrorglaze kuorrutus ( peilikuorrutus)

5.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161105_104049_600x600.jpg

Ainekset

6 liivatelehteä
150 g taloussuklaata (valkosuklaata tai  maitosuklaata)
75 ml vettä
150 g sokeria
150 g glukoosisiirappia
100 g kondensoitua maitoa
Elintarvikeväriä valkosuklaalle.

  • Liota liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja nosta sivuun odottamaan.
  • Punnitse suklaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon.
  • Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Mittaa myös kondensoitu maito erilliseen astiaan odottamaan.
  • Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi ( 103 astetta!!! pitäisi olla lämpöä, jos vähempää se ei jähmettyy jos korkeampi lämpö se tulee liian paksu)
  • Lisää kondensoitu maito ja nosta seos pois liedeltä.
  • Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita hyvin nuolijalla niin, että liivatelehdet liukenevat seokseen. (Värjää seos elintarvikevärillä).
  • Kaada kuuma seos suklaan päälle.
  • Sekoita kuorrute sauvasekoittimella tasaiseksi, varo kuitenkin ilmakuplien muodostumista.

Anna kuorrutteen jäähtyä 35asteiseksi tai joku ohjeen mukaan pitäisi seiso jääkaapissa 12-24 tuntia ennen käyttö. Mikäli sinulla ei ole mittaria anna seoksen jäähtyä niin kauan kunnes se tuntuu melkein viileältä käteen. Kuorrute on kaadettaessa paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.

Laita jäinen kakku ø 20 – 26 cm uuniritilän päälle glaseerausta varten. Uuniritilän alle voi laittaa esimerkiksi  leivinpaperilla vuoratun pellin, johon ylimääräinen kuorrute saa valua.

Kun kuorrute on sopivan viileää, kaada se paksuna nauhana jäisen kakun päälle aloittaen keskeltä. Anna ylimääräisen kuorrutuksen valua pois ja nosta kakku tarjoiluvadille lastan avulla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan tarjolua.

Ylimääräisen kuorrutuksen voi käyttää uudestaan esimerkiksi pienempään kakkuun tai vaikka leivosten koristeluun.

Mirror Glaze säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa. Kun haluat käyttää jähmettynyttä kuorrutetta uudestaan, sulata se varoen mikroaaltouunissa 10 sekunnin jaksoissa. Sekoita varovasti nuolijalla lämmitysjaksojen välissä, varo ettei kuumene liikka.

Alkuperäinen teksti löytyy tästä DanSukker sivulta:

http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/mirror-glaze-eli-peilikuorrute.aspx

Olen kuitenkin muuttanut ohjeen omalla tavalla.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakunkuorrutteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161113_165423_400x400.jpgIlonaRed Velvet kakku vol.2
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161111_181511_400x400.jpgIlonaVadelma-valkosuklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161105_104049_400x400.jpgIlonaMirrorglaze kuorrutus ( peilikuorrutus)
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161104_183034-1_400x400.jpgIlonaHyytelösuklaapalloja
2

Kommentit (5)

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
7.11.2016 21:05

Kiitos paljon!!! 🙂 juu… sitä mä en tiennyt millä nimillä oikein sanotaan suomeksi…:)

Kinuskiemo
7.11.2016 21:03

Oletpa tehnyt upean ja juhlavan kuorrutteen kakun päälle! Nimensä mukaisesti kuorrute on peilikirkas. Siitä melkein näkee kuvansa, vaikka ruutu on välissä. 😉 Annoit hyvät ja tarkat ohjeet, joten tässä näyttävän juhlakakun malli.

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
6.11.2016 12:00

Moikka Mari- Johanna!!!

Kiitos paljon!
Monta kerta yritin jo nyt viihdoin onnistuin! Haluaisin jakaa toisien kanssa! Tää on niin kaunis ja trendikäs 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.11.2016 11:00

Hei Ilona! Kävin leipomosi sivulla kun en heti muistanut kanssasi viestejä vaihtaneen. Huomasin, että oletkin ollut sellainen hiljainen kinuski jo pitemmän aikaa mutta nyt, aloitit sitten kerralla ja kunnolla ja todella näyttävästi! 🙂
Upea on tämä kuorrute, kerrassaan peilimäinen olet onnistunut todella hyvin! 🙂

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
5.11.2016 12:01

Jossain suositeltavat että seos seiso jääkaapissa 12 tuntia!!! Olen kokeillu eri tavalla en huomannu isoja eroja.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa