Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Suklaamuru

Hasselpähkinä-suklaamacaronit

24.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23132_IMG_20160924_132720_600x600.jpg

noin 16 valmista macaronia

Ainekset:

Leivospohjat
-1,2 dl mantelijauhetta
-0,5 dl hasselpähkinäjauhetta (tai itse jauhettuja hasselpähkinöitä)
-2,5 dl tomusokeria
-2 munanvalkuaista
-0,5 dl sokeria

Suklaatäyte
-100g tummaa suklaata
-noin 75g kuohukermaa

Aloita sekoittamalla manteli- ja hasselpähkinäjauhe sekä tomusokeri keskenään. Tämän jälkeen sekoita seosta 15 sekuntia monitoimikoneessa. Siivilöi seos kulhoon. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Jos käytät kertakäyttöisiä pursotinpusseja, leikkaa päähän sopivan kokoinen reikä ja laita pussi lasiin pystyyn, jotta valmis macarontaikina on helpompi kaataa pussiin. Jos käytät pursotinpusseja, joita käytetään monia kertoja, käytä pyöreää tyllaa ja laita pussi lasiin.

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Siirrä valkuaiset isoon kulhoon (itse tein taikinan yleiskoneella, joten laitoin valkuaiset sen kulhoon) ja vaahdota vaaleaksi. Lisää tämän jälkeen valkuaisvaahdon sekaan sokeri ja vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi.

Kääntele manteli-hasselpähkinä-tomusokeriseosta kolmasosa kerrallaan marenkiin ja sekoita ja kääntele nuolijalla. Kun kaikki kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen kääntelya, kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa.dav

Kaada valmis taikina pursotinpussiin ja pursota uunipelleille noin 32 pyöreää nokaretta. Kopauta peltejä muutaman kerran napakasti pöytään, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä sen aikaa, kunnes macaronin pinnasta ei tartu sormeen taikinaa, kun sitä kevyesti painaa (noin 30 min). Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Paista macaronpohjia uunissa noin 10-15 minuuttia. Siirrä uunista tulleet macaronit jäähtymään pelliltä ritilälle.mde

Tee täyte: pilko suklaa paloiksi ja laita astiaan. Lämmitä kuohukermaa kattilassa liedellä, kunnes se on kuumaa,mutta ei vielä kiehu. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja anna seistä jonkin aikaa. Sekoita suklaa-kermaseosta, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna täytteen jäähtyä jonkin aikaa viileässä, jotta saat siihen sopivan paksun koostumuksen. Pursota tai lusikoi täytettä jäähtyneen pohjan päälle ja laita päälle toinen. Ripottele halutessasi macaronien päälle siivilän läpi kaakao- tai karpalojauhetta.

Vinkit!
-Kulhon, jossa vaahdotetaan valkuaisia ja sokeria, täytyy olla kuiva ja siinä ei saisi olla rasvaa. Muuten vaahdosta ei saa tarpeeksi jämäkkää ja kiiltävää.
-Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa eikä liian vähän, muuten macaronit leviävät tai niihin jää huiput. Oikean paksuuden oppii kokeilemalla.
-Kun macaronpohjien antaa seistä tarpeeksi pitkään huoneenlämmössä, tulee niihin kauniit pitsireunat.

Näitä herkullisia marenkileivoksia kannattaa jokaisen kokeille!


Ainesosat

MarenkiPähkinä/manteli/nougatSuklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23132_IMG_20160926_181135_400x400.jpgSuklaamuruGluteeniton pannukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23132_IMG_20160924_131251_400x400.jpgSuklaamuruPuolukkainen raitakääretorttu
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23132_IMG_20160924_132720_400x400.jpgSuklaamuruHasselpähkinä-suklaamacaronit
11

Kommentit (11)

Alina
Kinuskileipomo Alina
27.9.2016 16:55

Nalamuru: Kiitos ja kiva olla mukana😊

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
27.9.2016 16:40

Kyllä nämä sinun macaronit näyttää upeilta. Tervetuloa minunkin puolesta kinuski yhteisöihin mukava saada nuoria leipureita porukkaan mukaan ☺

Alina
Kinuskileipomo Alina
25.9.2016 21:43

Kinuskiemo: Kiitos paljon! Mielestäni on tärkeää antaa vinkkejä, koska niiden ansiosta joku reseptiä kokeileva voi onnistua. On tylsä ajatus, että ensimmäistä kertaa macaroneja leipova epäonnistuu, jos vaikka kulho on märkä pesun jäljiltä, eikä marengista saa oikeanlaista. Kiitos kommentistasi🙂

Kinuskiemo
25.9.2016 17:22

Heippa taas! Käväisinkin jo eilen tervehtimässä sinua Suklaamurun ovella ja ihailin leipomosi näyteikkunaa. Nämä macaronit näyttävät myös upeilta. Niissä on kaikki kohdallaan. Kaakao- ja karpalojauheripaus sopii kivasti koristamaan pintaa. Kiitos, kun annoit reseptisi lopussa monta hyödyllistä vinkkiä macaronien onnistumiseen! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.9.2016 16:42

Kiitos kirjan tiedoista! Taidan toivoa sitä synttäri lahjaksi tai joulu lahjaksi! 🙂
On tosi kivaa jos teitä nuoriakin aktiivisia leipureita saadaan tänne meidän seuraan… 🙂

Alina
Kinuskileipomo Alina
25.9.2016 09:44

Mari-Johanna: Kirja on Love food -sarjaa ja reseptit ovat Angela Draken. Suomentaja on Jarmo Niemi. Mielestäni kirja on hyvä ostos, koska siinä on tarkat vaiheet hyvin selostettuna ja kuvitettuna. Kiitos myös kehuistasi, ne lämmittävät aina sydäntä❤

Alina
Kinuskileipomo Alina
25.9.2016 08:40

Mari-Johanna: Kyllä, avasin leipomon vasta pari päivää sitten, koska ajattelin osallistua Kinuskikissan nuorten tempaukseen. Kiitos kommentistasi!☺

Alina
Kinuskileipomo Alina
25.9.2016 08:32

Hanna:Kiva, että ajattelit kokeilla! Toivottavasti onnistuu😊

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.9.2016 08:31

Hei, oletkin uusi sivustolla, kirjoittaessa ensimmäistä viestiä pohdin kyllä, etten muista suklaamurua aiemmin nähneeni,mutta nyt kävin vielä herkullisen leipomon etu ovella, ja huomasin että se on todentotta avautunut juuri pari päivää sitten! 🙂
Lämmin tervetulo toivotus siis sinulle mukavaa että löysit meidät! Toivottavasti viihdyt ja saamme nähdä lisää maukkaita ihania leipomuksia sinun uunista!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.9.2016 08:24

Voi hyvänen aika, nämä taideteokset ovat suoraan ranskalaisen leipomon ikkunasta,jonka nimi on suklaamuru! 🙂 Olet onnistunut täydellisesti!
Tuon kirjan minäkin haluan,ihan tosi,jos sen avulla saa loihdittua noin upeat leivokset. Näitä kun en valitettavasti voi kokeilla perheessämme olevan pähkinä allergian vuoksi. Eli ilmeisesti kävelen vain kirjakauppaan ja pyydän macaron kirjaa? Kuka on kirjan muuten kirjoittanut?

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa