Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo eevaj

Hyvän omantunnon porkkanakakku

7.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12485_MG_4842-copy_600x600.jpg

Pohja

10 taatelia
1 dl cashewpähkinöitä
4 rkl hunajaa
4 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
3/4 dl kookoshiutaleita
1 dl kauraleseitä
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl muskottipähkinää
4 dl hienoa porkkanaraastetta
150 g ananasmurskaa

Kuorrute

3/4 prk Skyr mangoa
100 g tuorejuustoa (Philadelphia 3 %)
1 prk mangososetta (Piltti)
(itse laitoin lisämakeutta ripauksesta steviaa, myös sokeria tai hunajaa voi laittaa hieman jos haluaa)
Päälle voi ripotella esimerkiksi mantelirouhetta tai rouhittua suklaata.

Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 °C. Voitele vuoka (halk. 20 cm) kookosöljyllä ja ripottele kookoshiutaleita reunoille.
2. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet tattarijauhoista muskottipähkinään.
3. Sekoita tehosekoittimella taatelit, cashewpähkinät ja hunaja tasaiseksi. Lisää kananmunat ja rypsiöljy ja käytä muutaman kerran. Lopputuloksena on tasainen vain hieman vaahtomainen seos.
4. Lisää tehosekoittimen sisältö kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja ananasmurska, sekoita.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 – 40 min.
6. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele ja nauti!

_MG_4855

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12485_MG_4842-copy_400x400.jpgeevajHyvän omantunnon porkkanakakku
5

Kommentit (5)

Siki
Kinuskileipomo Siki
12.2.2015 18:31

Onnea voitosta! Meni kyllä oikeaan osoitteeseen 🙂 En ole vielä ehtinyt testaamaan, mut pakko kokeilla – kenties ystävänpäiväksi.

eevaj
Kinuskileipomo eevaj
8.2.2015 18:58

Taateleiden pääasiallinen tehtävä on tuoda kakkuun makeutta ja jos ne jättää pois joutuu todennäköisesti lisäämään hunajan määrää tai kaivamaan sokeripussin esille. Pähkinöiden korvaaminen onnistuu helpoiten mantelilla, mutta periaatteessa ne voi korvata myös lisäämällä margariinia/öljyä (koska pähkinät tuovat kakkuun rasvaa). Ananasmurska tuo kakkuun kosteutta, sen voi korvata myös esim muussatulla banaanilla tai muulla kostealla ainesosalla.
Jos jättää pois taatelit ja pähkinät ei tehosekoitinta tarvita vaan silloin voi sekoittaa kanananmunan/öljyn(muun sul. rasvan)/hunajan (sokerin) vispilällä sekaisin ja lisää siihen sitten muut aineet.
Toivottavasti jotain selvisi! 🙂

Maijjakk
Kinuskileipomo Maijjakk
8.2.2015 18:26

Voiko ohjeessa cashew-pähkinät tai taatelit korvata jollakin/jättää pois vai muuttuuko rakenne mitenkä? Sitten mikäs tuon ananasmurskan vaikutus tässä reseptissä on vai voiko senkin jättää pois/korvata? (:

eevaj
Kinuskileipomo eevaj
7.2.2015 17:12

Periaatteessa noita ”jauhojen” korvikkeita pystyy säätämään ja olen itsekin välillä korvannut esimerkiksi kookoshiutaleet ja mantelirouheen pelkällä kauralla. Mantelijauheen/tattarijauhon pystyy myös korvaamaan vehnäjauhoilla. Kiitokset hienosta kuvasta menevät miehelleni 🙂

Siki
Kinuskileipomo Siki
7.2.2015 14:48

Tätä haluan ehdottomasti kokeilla! Pidän siitä, että kakku on gluteeniton. Ainesosien luettelo on pitkä, mutta varmasti kokeilemisen arvoinen. Olet onnistunut ottamaan myös hienon valokuvan.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa