12.03.2015   5 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat

Lehtikaali-pekonimuffinssit


Yhdysvalloissa kovassa huudossa oleva lehtikaali on trendivihannes, jota terveysintoilijat käyttävät niin ruoanlaitossa, leivonnassa kuin smoothien kaltaisissa välipaloissa. Lehtikaalissa on runsaasti mm. rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Kinuskikissa yhdisti lehtikaalin pekoniin ja leipoi yhdistelmästä meheviä muffinsseja.

14 kappaletta

Taikina:
100 g lehtikaalia
2 pkt (à 170 g) Amerikan pekonia
200 g cheddarjuustoraastetta
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
200 g rasvaista kermaviiliä
3 munaa

Kuorrutus:
150-200 g ranskankermaa
terttukirsikkatomaatteja
pekonisiivuja


Huuhtele lehtikaali ja revi lehdet irti varsista. Hienonna lehdet monitoimikoneella pieneksi silpuksi.

lehtikaalikuppikakut-vaihe

Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista pannulla rapeaksi.

Sekoita juustoraaste, spelttijauhot ja muut kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon hienonnettu lehtikaali ja pekoni. Paistamisen yhteydessä pekonista erottuneen rasvan voi jättää tässä käyttämättä.

lehtikaali-pekonimuffinssit-vaihe

Yhdistä öljy, kermaviili ja munat keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon.

Voitele muffinssipellin kolot öljyllä. Annostele taikina koloihin. (Taikina voi tarttua paperisiin vuokiin, mutta voit käyttää alumiinisia tai silikonisia vuokia.)

Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Koristele muffinssit ranskankermalla, kirsikkatomaateilla ja rapeaksi paistetuilla pekonisiivuilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
19 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit