23.05.2016   1 kommentti Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Lamington-kookosleivokset


lamington

Lamington-leivosten tarina vie kauas maapallon toiselle puolelle. Tämä historiallinen leivos on kehitelty jo 1800-luvun lopulla. Leivoksen kerrotaan saaneen nimensä lordi Lamingtonin mukaan, joka toimi Australiassa Queenslandin osavaltion kuvernöörinä. Kyseessä on maukas kookosleivos. Taikinan salaisuutena on kuuma vesi-voiseos, jonka ansiosta kakku saa mehevän rakenteen. Kuution muotoiset kakkupalat kastetaan suklaakuorrutteessa ja kieritellään kookoshiutaleissa.

Vinkit:

  • Australiassa lamington-leivokset saatetaan leikata kahtia ja täyttää mansikkahillolla ja kermavaahdolla.
  • Jos kuorrutteeseen haluaa mokkapalojen makua, voi maidon korvata kahvilla.

24 kappaletta

Pohja:
2 ¼ dl vehnäjauhoja
½ dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 ¾ dl sokeria
¾ dl vettä
25 g voita tai margariinia
2 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Kuorrute:
10 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
25 g voita tai margariinia
1 ½ dl maitoa

Pinnalle:
200 g kookoshiutaleita


Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (8-10 minuuttia). Vaahto on valmista, kun pinnalle valutettu kuvio jää hetkeksi näkyviin. Sekoita munavaahtoon nuolijalla varovasti käännellen jauhoseos. Laita samalla vesi kuumenemaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita kiehuvan veden joukkoon paloiteltu voi ja vaniljauute. Kaada voiseos taikinaan ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen.

lamington-vaihe lamington-vaihe-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kuutioiksi.

lamington-vaihe-3 lamington-vaihe-4

Mittaa kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa. Kaada puolet kuorrutteesta toiseen kattilaan.

lamington-vaihe-5

Kasta kakkupala kuorrutteeseen joka puolelta kahden haarukan avulla. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois. Voit lämmittää kuorrutetta uudelleen, kun se muuttuu liian paksuksi. Kuorrutteeseen irtoaa vähitellen murusia, joten ota puolivälissä käyttöön toinen kattila.

lamington-vaihe-6

Kieritä leivosta kookoshiutaleissa kahden puhtaan haarukan avulla yksi sivu kerrallaan. Voit myös painella sormilla kookoshiutaleita kuorrutteen pintaan. Aseta leivokset leivinpaperin päälle ja tarjoile, kun kuorrute on jähmettynyt.

lamington-vaihe-7

Resepti on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehden numerossa 04/2016 Kinuskikissan leivontakoulussa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100