25.02.2010   172 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut

Lakritsipommi


Lakritsin ystävän ei kannata jättää tätä kakkua kokeilematta. Mikäli olet myös salmiakin ystävä, voit lisätä mukaan turkinpippurirouhetta joko lakritsikastikkeen keittovaiheessa tai valmiiseen täytevaahtoon. Omani tein ilman rouhetta, koska pidän pehmeämmästä mausta. Huomaathan, että kastike kannattaa valmistaa jo edellispäivänä tai muutoin varmistua, että se on täysin kylmää ennen vaahdotusta.

Mustia koristeita voi tehdä myös lakumatosta ja kaulimalla Kick-patukoista ohuen levyn ja ottamalla siitä kuvioita pienellä muotilla. Viimeksi mainitusta löydät muutaman vaihekuvan sitruuna-lakritsitäytekakun kohdalta.

Lakitsikakku

Pohja:
200 g Black Domino -täytekeksejä, tavallisia Domino -täytekeksejä tai Oreo -täytekeksejä
50 g margariinia tai voita

Täyte:
12 kpl (á 19 g) Kick-patukoita
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3 ½ dl Flora Vispiä
½ dl vettä
(turkinpippurirouhetta)

Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl (n. 300 g) lakritsikastiketta

Koristelu:

2 dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
50 g mustia Candy melts -nappeja


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa mustat Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista Kick-patukoista ja kuohukermasta lakritsikastike mielellään jo edellispäivänä. Pilko Kick-patukat pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää.

lakritsitayte1 lakritsitayte2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita lakritsivaahtoon.

lakritsitayte_3 lakritsitayte_4

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi huolellisesti lakritsikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi (kermavaahto-ohjeessa tarkemmin vaahdotuksesta). Pursota aaltoileva rengas kakun päälle (kts. pursotusmallistosta "aallot kakun päällä").

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen.

Laita Candy melts -sula pursotuspussiin (tylla 3 mm) ja pursota salmiakkikuvioita leivinpaperin päälle. Pursota ensin ääriviivat ja täytä sitten keskelle jäävä alue.

Viimeistele kärjet cocktail-tikulla. Heiluta hieman paperia, jotta kuvion pinta tasoittuu.

Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota sitten leivinpaperista ja nosta koristeet kakun päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
49 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100