21.03.2017   2 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Pääsiäinen,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Kreikkalaiset pääsiäiskeksit


Kreikkalaisissa pääsiäiskekseissä (koulourakia) on murokeksimäinen rakenne ja hienostunut appelsiinin aromi. Pikkuleivät muotoillaan palmikoiksi tai kierteiksi ja voidellaan keltuaisella. Tunnusomaisen koristelunsa ne saavat seesaminsiemenistä. Kreikassa mureat pikkuleivät nautitaan aamukahvin tai iltapäiväteen kera.

Vinkki: Käytä voin tilalla maidotonta margariinia (esimerkiksi Sunnuntai laktoositon), jos keksit eivät saa sisältää maitotuotteita.

36 kappaletta

Taikina:
1 appelsiinin kuoriraaste
¾ dl appelsiinimehua
200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
8 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
1 keltuainen
kuorettomia seesaminsiemeniä


Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita yksitellen joukkoon munat. Lisää appelsiinin kuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kädellä sekoittaen taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa.

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Kylmää taikinaa on helpompi käsitellä. Jaa taikina paloihin. Pyörittele jokaisesta palasta jauhoja apuna käyttäen pikkurillin paksuinen tanko (pituus noin 25 cm). Nosta tanko pellille leivinpaperin päälle. Taivuta ylösalaisin olevan u-kirjaimen muotoiseksi niin, että muodostuu kaksi häntää. Taivuta hännät kolme kertaa toistensa ympäri palmikoksi.

Voitele pikkuleivät keltuaisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa 03/2016.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
39 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat