02.05.2009   85 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Kreikkalainen kasvisvoileipäkakku


kasviskakku1kasviskakku2kasviskakku3

Siskoni oli tehnyt taannoisille kesteille kasvisvoileipäkakkua. En ollut moista koskaan aiemmin maistanut saati itse tehnyt. Oli yllätys kuulla kakkua jo maisteltuamme, että se ei sisältänyt lainkaan lihaa/kalaa - en ollut havainnut niiden puuttumista. Arvatahan sen saattaa, että seuraavaksi olin jo itse tekemässä samaa kakkua. Blogissakin oli huutava aukko kasvisvoileipäkakun kohdalla, joten pitihän resepti saada tännekin. Muutaman erilaisen version jälkeen päädyin kokeiluissani tähän, mielestäni mukavan raikkaaseen lopputulokseen.

Juusto-kasvisvoileipäkakku

12 hengen kakku

Pohja
16 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
(kahteen väliin)
100 g feta/salaattijuustoa
½ pienestä punasipulista
1 ½ dl rucolaa
1 punainen paprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
mustapippuria
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina

Kurkku-valkosipulitäyte:
(yhteen väliin)
20 cm pala tuorekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulinkynsi

Kostutus:

2 rkl sitruunamehua
1 ¾ dl vettä

Kuorrutus:
200 - 300 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa

Koristeluun esimerkiksi:
juustoraastetta
90 g feta/salaattijuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
oliiveja
kurkkua siivuina tai raasteena
rucolanlehtiä
1 ruukku lollo rosso -salaattia
herneenversoja


Raasta aluksi kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta myös aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois.

Hienonna feta/salaattijuusto, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Aurinkokuivatut tomaatit voit leikata pienempiin paloihin, jos suikaleet ovat isoja. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään. (Voit myös ripotella tomaattikuutiot erikseen täytteen päälle.)

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Muotoile neliskanttisiksi. Purista kostukkeen sitruunamehu ja sekoita veden kanssa. Aseta neljä leipää tiiviisti vierekkäin tarjoilulautaselle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle puolet feta-paprikatäytteestä.

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päälle taas neljä paahtoleipää, kostuta ja levitä loput feta-paprikatäytteestä. Laita päällimäiseksi kerros leipiä ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ohenna kuorruttamiseen varattua tuorejuustoa maidolla sopivan levittyväksi. Peitä tuorejuustolla kakun reunat ja tarpeen mukaan päällisosakin. Painele reunoille juustoraastetta. Koristele päällinen esimerkiksi kirsikkatomaateilla, jäljelle jääneellä feta/salaattijuustolla, kurkulla, rucolanlehdillä jne.

kasviskakku_2 kasviskakku_3
kasviskakku_4 kasviskakku_5
kasviskakku_6 kasviskakku_7
kasviskakku_9 kasviskakku_10

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
92 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit