Kategoria: Pullat ja munkit 28.09.2008   155 kommenttia

Korvapuustit


pullat1pullat2

Itse tehty pulla on parasta mitä tiedän! Ja korvapuustit mielestäni parasta, mitä pullataikinasta voi tehdä. :) Oma pulla tuntuu jotenkin aika henkilökohtaiseltakin jutulta ja ohimenevän hetken jopa puntaroin, julkaisenko reseptiä blogissa. Mutta nyt kun ohje on täällä, niin toivottavasti moni innostuu pullaa leipomaan, tällä tai jollain muulla ohjeella.

Minun makuuni ihanan korvapuustin salaisuus on, että käytetään paaaaljon kanelia! Fariinisokeri ja mantelijauhe antavat pullaan myös kivaa vivahdetta. Pidän siitä, että korvapuustissa on vahvat maut. Rakastan itse suunnattomasti kardemummaa ja ripottelen sitä aina taikinan lisäksi täytteeseenkin. Sillä tavoin se nousee vielä paremmin esille.

Se, mihin muotoon korvapuustin leipoo, onkin sitten tottumuskysymys. Minä leivon pullat mielelläni myös kanelirulliksi, jolloin ne on on helppo syödä kuorimalla kerros kerrokselta. :) Tässä ohjeessa kuvatulla tavalla puusteista tulee melko isoja ja meheviä. Taikinapötkön voi myös paloitella pienemmiksi (n. 2 cm) siivuiksi ja paistaa pullat rullina. Silloin kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, jotta pullat eivät menetä mehevyyttään. Lisää ideoita löydät pullamallistosta.

Kanelipullat

Taikina:
1 annos pullataikinaa

Täyte:

125-150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
(kardemummaa)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria


Valmista pullataikina linkistä löytyvää ohjetta noudattaen.

Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Sivele päälle voita (voit pehmittää sitä mikrossa miedolla lämmöllä). Ripottele pinnalle fariinisokeria, vaniljasokeria, mantelijauhetta ja runsas, peittävä kerros kanelia. Voit lisätä halutessasi vielä hieman kardemummaa.

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 10–15 minuuttia.






Paulig-mexico

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

116 arvostelua, keskiarvo 4,38 tassua
Loading...Loading...