28.09.2008   162 kommenttia Kategoria: Pullat ja munkit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Korvapuustit


pullat1pullat2

Itse tehty pulla on parasta mitä tiedän! Ja korvapuustit mielestäni parasta, mitä pullataikinasta voi tehdä. :) Oma pulla tuntuu jotenkin aika henkilökohtaiseltakin jutulta ja ohimenevän hetken jopa puntaroin, julkaisenko reseptiä blogissa. Mutta nyt kun ohje on täällä, niin toivottavasti moni innostuu pullaa leipomaan, tällä tai jollain muulla ohjeella.

Minun makuuni ihanan korvapuustin salaisuus on, että käytetään paaaaljon kanelia! Fariinisokeri ja mantelijauhe antavat pullaan myös kivaa vivahdetta. Pidän siitä, että korvapuustissa on vahvat maut. Rakastan itse suunnattomasti kardemummaa ja ripottelen sitä aina taikinan lisäksi täytteeseenkin. Sillä tavoin se nousee vielä paremmin esille.

Se, mihin muotoon korvapuustin leipoo, onkin sitten tottumuskysymys. Minä leivon pullat mielelläni myös kanelirulliksi, jolloin ne on on helppo syödä kuorimalla kerros kerrokselta. :) Tässä ohjeessa kuvatulla tavalla puusteista tulee melko isoja ja meheviä. Taikinapötkön voi myös paloitella pienemmiksi (n. 2 cm) siivuiksi ja paistaa pullat rullina. Silloin kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, jotta pullat eivät menetä mehevyyttään. Lisää ideoita löydät pullamallistosta.

Kanelipullat

Taikina:
1 annos pullataikinaa

Täyte:

125 - 150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
(kardemummaa)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria


Valmista pullataikina linkistä löytyvää ohjetta noudattaen.

Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Sivele päälle voita (voit pehmittää sitä mikrossa miedolla lämmöllä). Ripottele pinnalle fariinisokeria, vaniljasokeria, mantelijauhetta ja runsas, peittävä kerros kanelia. Voit lisätä halutessasi vielä hieman kardemummaa.

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 10 – 15 minuuttia.






Paulig-mexico

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
131 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seeprapiirakka
    maris: Heippa! Kröhöm...Minua niin rupesi tämä täytteeni kökkööntyminen vaivaamaan, että tein eilen illalla uuden kokeilun. Lähdin liikenteeseen sillä ajatuksella, josko perunajauhojen…
  • Seeprapiirakka
    Tanja: Hei! Onnistuisiko tehdä murotaikina tähän piirakkaan gluteenittomana? Jos, niin jauhoseoksella vai osittain perunajauhosta? Onko…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Tein tänään piirakkaa uudelleen vadelmista. Minulla oli nyt käytössä eri vatkain, jonka hitain nopeus oli hyvin tehokas. Liekö tästä syystä…
  • Hauskat kakut -kisan palkinnot jaettu!
    UgolinonSeikkailut: Onnea kaikille! :) Hienoja kakkuja!
  • Liivatteen käyttö
    Kinuskikissa: Telma: 2 liivatelehteä / 1 tl jauhetta on suhde, jonka olen kuullut, mutta en tosin itse testannut. Vähän arvioisin reseptin…
  • Oopperakakku
    Kinuskiemo: Jaana Heikkonen: Jos mahdollisesti satuit ottamaan kuvan kakustasi, niin olisi kiva nähdä se galleriassa. Voisit tallentaa kuvan heti tuosta kommenttikentän…
  • Oopperakakku
    Kinuskikissa: Jee, ihanaa Jaana! :) Kiitos!
  • Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku
    Kinuskikissa: Kiitos maris! Ehkä hyvä, että kakun aika koitti vasta nyt. Oli nimittäin kiva saada uudenlainen "näkökulma" tähän reseptiin! Mustikkakiilteen kanssa…
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    Kinuskikissa: shennny: loppu hyvin, kaikki hyvin! Kiitti kun palasit asiaan. :)

Kumppanit