28.09.2008   162 kommenttia Kategoria: Pullat ja munkit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Korvapuustit


pullat1pullat2

Itse tehty pulla on parasta mitä tiedän! Ja korvapuustit mielestäni parasta, mitä pullataikinasta voi tehdä. :) Oma pulla tuntuu jotenkin aika henkilökohtaiseltakin jutulta ja ohimenevän hetken jopa puntaroin, julkaisenko reseptiä blogissa. Mutta nyt kun ohje on täällä, niin toivottavasti moni innostuu pullaa leipomaan, tällä tai jollain muulla ohjeella.

Minun makuuni ihanan korvapuustin salaisuus on, että käytetään paaaaljon kanelia! Fariinisokeri ja mantelijauhe antavat pullaan myös kivaa vivahdetta. Pidän siitä, että korvapuustissa on vahvat maut. Rakastan itse suunnattomasti kardemummaa ja ripottelen sitä aina taikinan lisäksi täytteeseenkin. Sillä tavoin se nousee vielä paremmin esille.

Se, mihin muotoon korvapuustin leipoo, onkin sitten tottumuskysymys. Minä leivon pullat mielelläni myös kanelirulliksi, jolloin ne on on helppo syödä kuorimalla kerros kerrokselta. :) Tässä ohjeessa kuvatulla tavalla puusteista tulee melko isoja ja meheviä. Taikinapötkön voi myös paloitella pienemmiksi (n. 2 cm) siivuiksi ja paistaa pullat rullina. Silloin kannattaa olla tarkkana paistoajan kanssa, jotta pullat eivät menetä mehevyyttään. Lisää ideoita löydät pullamallistosta.

Kanelipullat

Taikina:
1 annos pullataikinaa

Täyte:

125 - 150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta
runsaasti kanelia
(kardemummaa)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria


Valmista pullataikina linkistä löytyvää ohjetta noudattaen.

Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Sivele päälle voita (voit pehmittää sitä mikrossa miedolla lämmöllä). Ripottele pinnalle fariinisokeria, vaniljasokeria, mantelijauhetta ja runsas, peittävä kerros kanelia. Voit lisätä halutessasi vielä hieman kardemummaa.

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 10 – 15 minuuttia.






Paulig-mexico

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
133 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
SAMkevät

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Hopeatoffeetäyte
    pellavapaita: Ihastukseni hopeatoffeetäytteeseen jatkui: tein taas kakun sillä ja vadelmatäytteellä. Päällä on myös hopeatoffeeta: Nalamurun ohjeella hopeatoffeekinuskin keitin. Koko pussi hopeatoffeeta…
  • Valkosuklaa-vaniljatäyte
    pellavapaita: Sekoilen nyt kermojen ja sulatettujen suklaiden käytössä. Tässäkin siis nimenomaan kuohukerma on käypänen, vaikka vaahtoon sekoitetaan sulaa suklaata, joka on…
  • Suklaakuorrutus
    pellavapaita: Laitoin kuvan kakusta, josta edellä kerroin.
  • Suklaakuorrutus
    pellavapaita: Nyt pitää hieman tarkistella ja kysellä taas. Tein täytekakun tarkoituksenani laittaa keskelle valkosuklaakuorrutteesta neliö. Pandan valkosuklaa ja kuohukerma aineksina. Tein…
  • Haamumetsän suklaakakku
    Suvi Syrjänen: Hei! En voi käyttää soijavispiä. Mahtaisikohan kookoskerma toimia tilalla?

Kumppanit