04.12.2013   18 kommenttia Kategoria: Joulu,  Voileipäkakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Kirjolohi-mätijäädykekakku


kirjolohi-matijaadykekakku-2

Suolainen jäädykekakku on juhlava tarjottava ruokaisassa noutopöydässä, alkupalana tai voileipäkakun tilalla. Tämä resepti on kiertänyt monissa juhlissamme ja tällä on herkuteltu myös juhannuksena. Kakusta voi tehdä myös leivoksia kahvikuppeihin tai pieniin silikonimuotteihin.

Tänä vuonna valmistin kakun jo hyvissä ajoin aattoa odottamaan. Jäädykekakun pääraaka-aineet, kylmäsavulohi ja mäti, ovat lähtemätön osa jouluherkutteluamme toki muussakin olomuodossa, mutta mukaan kelpuutetaan aina uusia yllättäjiä. Myhäilin tyytyväisenä mielessäni, kun tytär tällä viikolla haikaili jouluaaton ihanaa alkupalaa: mätivoileipiä. Meille aikuisille jouluateria on itsestäänselvästi aaton kohokohta, mutta on mahtavaa, että lapsetkin osaavat arvostaa jouluruokia.

Mäti-lohivoileipäkakku

Leipäpohja ja -kuviot:
10 viipaletta ruisvuokaleipää

Täyte:
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
⅓ tl valkopippuria
½ rkl sitruunamehua
8 cm pala purjoa
225 g Chipsters kylmäsavukirjolohiviipaleita
¾ dl tillisilppua
200 g Chipsters kirjolohenmätiä

Koristeluun:

salaatinlehtiä
tilliä


Vuoraa neliskanttinen leipävuoka tai kahvikakkuvuoka (tilavuus noin 1,5 litraa) kelmulla. Ota leipäviipaleista muotilla kuvioita. Aseta kuviot vuoan pohjalle.

kirjolohi-matijaadykekakku-vaihe

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, valkopippuri ja sitruunamehu.

Hienonna purjo ja kirjolohiviipaleet. Sekoita tuorejuustovaahtoon purjo, kirjolohi ja tillisilppu. Lisää lopuksi mäti.

kirjolohi-matijaadykekakku-vaihe-2 kirjolohi-matijaadykekakku-vaihe-3

Lusikoi täytettä vuokaan ensin varoen kuvioiden päälle, jotta ne pysyvät paikoillaan. Kaada sitten loput täytteestä.

kirjolohi-matijaadykekakku-vaihe-4

Leikkaa leipäviipaleista sopivia paloja ja aseta ne kerrokseksi täytteen päälle.

kirjolohi-matijaadykekakku-vaihe-5

Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota kakku noin tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Kumoa tarjoiluvadille salaatinlehtien ja tillinoksien päälle.

Vinkki: Jos leipäkuviot ovat jäätyneet hieman kohmeisiksi, rapsuta jäähileet pois. Näin kuviot tulevat kauniisti esiin.

Yhteistyössä Chipsters

chipsters

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit