Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Kinuskipupun porkkanakakku

10.3.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/03/porkkanakakku-1.jpg
90 min Keskitaso 20 henkilölle 138

Avainsanat

PorkkanakakkuValkosuklaa

Ainesosat

PorkkanaSitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

KahvikakutMuut juhlapöydän kakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(47)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Appelsiini-porkkanakakku

Muunna reseptiämukaan.
20HENKILÖLLE 20 HENKILÖLLE
20 henkilölle

Taikina

4 dl porkkanaraastetta (4 dl tulee n. 4 porkkanasta)

2 appelsiinin kuoriraaste

200 g voita tai margariinia

3 dl fariinisokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

150 g valkosuklaata

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

oranssia sokerimassaa

Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

raastin   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

undefined

Appelsiini-porkkanakakku

Muunna reseptiämukaan.
20HENKILÖLLE 20 HENKILÖLLE
20 henkilölle

Taikina

4 dl porkkanaraastetta (4 dl tulee n. 4 porkkanasta)

2 appelsiinin kuoriraaste

200 g voita tai margariinia

3 dl fariinisokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

150 g valkosuklaata

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

oranssia sokerimassaa

Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

raastin   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

Vinkki

  • Porkkanaan ei ole syytä suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku ei maistu porkkanalle, mutta raaste tuo siihen ihanaa mehevyyttä.
  • Tuorejuustokuorrutus kuuluu perinteiseen porkkanakakkuun ja lisää kakun näyttävyyttä. Kokeilkaapa kuitenkin joskus tarjoilla porkkanakakku aivan uunituoreena, vielä lämpimänä – ja ilman kuorrutetta. Se on taivaallista niinkin!
  • Appelsiini antaa kakulle pikantin makuvivahteen. Perinteiseen porkkanakakkuun se ei kuulu, joten voit katsastaa täältä klassisen porkkanakakun reseptin.
  • Appelsiinimehun sijaan kuorrutteeseen voi sekoittaa purkillisen vauvojen hedelmäsosetta (esimerkiksi mangoa). Kuorrutteeseen tulee näin kivasti keltaista väriä ja erilaista makua.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

POHJA. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.

Lisää sitten noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

KUORRUTUS. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon.

Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua hieman myös kakun reunoille.

KORISTELU. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

Voit halutessasi näpertää sokerimassasta kakun päälle porkkanakoristeen. 🥕🥕🥕

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/12/itse-tehty-daim-resepti.jpgItse tehty Daim
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_rusettipiparkakut-resepti-1_400x400.jpgRusettipiparkakut
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mousseleivokset-resepti_400x400.jpgKaksiväriset mousseleivokset
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_joulun-pikkuleivat-resepti-1_400x400.jpgJoulun täytepikkuleivät
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_itsenaisyyspaivan-pannacotta-resepti_400x400.jpgItsenäisyyspäivän pannacotta
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_after-eight-jaatelokakku-resepti_400x400.jpgAfter Eight -jäätelökakku
10
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotit
Näytä lisää

Kommentit (138)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
22.10.2025 22:03

heidi: hiukan taikinaiselta rakenne tosiaan kuvan perusteella vaikuttaa. Tässä vastauksia/teorioita:

Hienoa oli raaste minullakin (vaihekuvasta pystyt ehkä päättelemään raasteen ”hienousasteen”).

Olivatko kananmunat tavallista pienempiä? Kananmunat sitovat rakennetta ja lisäävät kuohkeutta.

Myös jauhomerkki saattaa vaikuttaa. Itse olen todennut, että Pirkan puolikarkeilla vehnäjauhoilla on hyvä nesteensitomiskyky.

Toki myös riittävä paistoaika on tärkeä. Joskus kakku saattaa olla pinnasta ruskea, mutta on tärkeää kuitenkin noudattaa paistoaikaa, jotta kypsyy sisältä saakka.

En usko, että vatkaamisella on merkitystä.

heidi.toivola1@gmail.com
22.10.2025 18:11

Tai olisiko ollut liian vähän aikaa uunissa?

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/46385_1000034914_220x220.jpg
heidi.toivola1@gmail.com
21.10.2025 01:32

Moikka! Kakku oli hyvää, mutta pohja jäi jämäkäksi, eikä yhtään kuohkeaksi. Mistä tämä voisi johtua? Olenkohan vatkannut/sekoittanut jossain kohtaa liikaa tai liian vähän? Tai onko porkkanaraaste voinut olla liian hienoa? Millaisella raastimella se kannattaisi raastaa?

Kinuskikissa
20.10.2025 14:18

AHoo: totta, näinhän se on, hyvä huomio! Tässä tapauksessa ei kannata odottaa juoksettumiseen asti, vaan lisätä jauhoja ajoissa. Ensimmäiset merkit huomaa siitä, että voi ja neste alkavat hiukan erottua. Siihen viittaan ”rakeisuudella”.

AHoo
18.10.2025 23:34

”Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.”
Tälle on olemassa ihan oikea termikin. Juoksettua. Leivonnassa voi tulla tilanne vastaan, että taikina juoksettuu, jolloin jauhoja on lisättävä tueksi.

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
1.5.2025 20:07

Kinuskikissa: 😀
Mitä aikaan tulee, niin iällisenä sitä on jonkin verran enemmän kuin teillä työläisillä 😉 vaikka sohlinkia piisaakin ajoittain.

Kinuskikissa
30.4.2025 17:30

Kiitos pellavapaita, että ehdit vastailla! Nyt on ollut superkiireistä täällä. ❤️

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
27.4.2025 01:27

Juha O: Muuta ohjeen ylälaidassa valinnaksi ”Muunna reseptiä kertoimen mukaan”
Mittaa peltisi pinta-ala: leveys x pituus. Siirry tänne
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
ja katso taulukosta, moniko kertaisena aineet tulee laittaa peltisi kokoiseen kakkuun. Taulukossa on vasemmassa reunassa Lahtövuoan koko ja valitset vain lähinnä oman peltisi kokoa olevan pinta-alan muutosriveiltä.

Selviää varmasti, kun menet tuonne sivulle 🙂 Linkki sivulle on jokaisen ohjesivun alalaidassa otsikon Tärpit alla. Jos pellin pinta-alan kerrot, niin minäkin voin katsoa sopivan kertoimen valmiiksi. Ja Kinuskikissa tottakai vastaa, kunhan ehtii.

Juha O
26.4.2025 11:15

Hei, miten teen tällä reseptillä pellillisen porkkanakakkua? Kuinka isolle henkilömäärälle silloin teen kakun?

Kinuskikissa
28.6.2024 20:40

pellavapaita: okei, kiitos tiedosta! 😊

Näytä lisää

Kinuskigalleria (10)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240626_154644_400x400.jpgpellavapaitaMatala, mutta hyvä
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240626_154340_400x400.jpgpellavapaitaAina hyvää
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/36645_292D89E8-72D3-4E05-9860-2AC41E893639_400x400.jpegJesterPorkkanat istutettu!
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21805_kakku29_400x400.jpgHelmilusikkaPorkkanakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19687_IMG_8849_400x400.jpgnurkaMaidotonta ja gluteenitonta puputettavaa!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19455_IMG_1966_400x400.jpgHeidi-kJuhlan kunniaksi porkkanakakkua
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19271_IMG_20141018_170523-1_400x400.jpgYunonyaEka kakku ikinä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/4101_DSC_0089_400x400.jpgIlluusioMmmm.. porkkanakakkua...
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14403_Kinuskipupun-porkkanakakku_400x400.jpgPetraEmiliaKinuskipupun porkkanakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/307_porkkanapiirakka-1_400x400.jpgSini-rouvaPorkkanakakku
2
Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä

Maailman paras mutakakku
2847 tähteä

Mokkapalat
2592 tähteä

Brookies
1876 tähteä

Britakakku
1539 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Sosiaalinen media

Verkkokauppa