10.03.2013   121 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Klassikot,  Muut juhlapöydän kakut,  Pääsiäinen

Kinuskipupun porkkanakakku


porkkanakakku-1

Vinkit:

  • Porkkanaan ei ole syytä suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku ei maistu porkkanalle, mutta raaste tuo siihen ihanaa mehevyyttä.
  • Tuorejuustokuorrutus kuuluu perinteiseen porkkanakakkuun ja lisää kakun näyttävyyttä. Kokeilkaapa kuitenkin joskus tarjoilla porkkanakakku aivan uunituoreena, vielä lämpimänä – ja ilman kuorrutetta. Se on taivaallista niinkin!
  • Appelsiini antaa kakulle pikantin makuvivahteen. Perinteiseen porkkanakakkuun se ei kuulu, joten voit katsastaa täältä klassisen porkkanakakun reseptin.
  • Appelsiinimehun sijaan kuorrutteeseen voi sekoittaa purkillisen vauvojen hedelmäsosetta (esimerkiksi mangoa). Kuorrutteeseen tulee näin kivasti keltaista väriä ja erilaista makua.

Appelsiini-porkkanakakku

Taikina:
4 dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanasta)
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g voita tai margariinia
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
150 g valkosuklaata

Pinnalle:

hasselpähkinärouhetta
oranssia ja vihreää sokerimassaa/marsipaania


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi. Lisää noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.

porkkanakakku-vaihe1-1 porkkanakakku-vaihe1-2

Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua hieman myös kakun reunoille.

porkkanakakku-vaihe2-1 porkkanakakku-vaihe2-2

Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Voit näpertää sokerimassasta tai marsipaanista kakun päälle porkkanakoristeen.

porkkanakakku-vaihe2-3

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
276 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 14

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit