Perinteinen mansikkakakku uudistuu näyttäväksi luomukseksi, kun täytteen kaataa vuokaan spiraaleiksi. Raikas mansikka ja makea kinuski yhdistyvät tässä kesäherkussa vastustamattomasti.
Idea kakusta syntyi seeprakakun kommenteista, joissa toivottiin erilaisia makuyhdistelmiä toteutettavaksi samalla tekniikalla. Yhtenä toiveena oli kinuskin makuiset raidat. Tämä osoittautui kuitenkin ylivoimaiseksi tehtäväksi. Viiden yrityksen jälkeen oli pakko luovuttaa, kun olin kokeillut niin itse keitetyn kinuskin, karamellisoidun maitotiivisteen kuin valmiin jäätelökastikkeen. Raidat joko sulivat tai muuttuivat täytteen hyytyessä valkoisiksi (!). Lopulta päätin kääntää raidat niin päin, että kinuskin maku oli osana vaaleaa täytettä ja mansikka toimi ”efektivärinä”.
Minna: Näissä seeprakakuissa on vuosien saatossa huomattu, että raidoituksen onnistumisen kannalta ehdottoman tärkeää on kahden eri täytteen samanmoinen koostumus. Toinen ei siis saa olla liian vetelää toisen ollessa paksua.
Sinun tapauksessasi voisin kuitenkin arvella että rahkan vaihtaminen tuorejuustoon kyllä onnistuu. Rahkan ja tuorejuuston koostumukset keskenään ovat melko samanlaisia.