Kinuski on ihanan makea kakunkuorrute, Kinuskikissan lempiherkku! Kinuskin valmistaminen on yksinkertaista, mutta siinä on omat pikku niksinsä. Toivottavasti tästä ohjeesta on apua sudenkuoppien välttelyssä.
Omat kokemukseni voisi tiivistää siten, että kinuskin tekemisessä onnistuu, jos a) ottaa kinuskin oikeaan aikaan pois liedeltä b) käyttää oikeaa kermaa c) ei aikaile liikaa kinuskin kaatamisessa kakun päälle.
Varmin lopputulos syntyy aitoa kuohukermaa käyttämällä (myös laktoositon kuohukerma käy) – en lupaa, että ohje on suoraan sovellettavissa muihin kermoihin. Toiset ovat onnistuneet myös vispikerman kanssa. Maidottomat tuotteet ovat asia erikseen, niistä löydät tietoa Lue lisää -kohdan linkistä.
Sanonpa taas, että hyvin sujui kinuskin keittäminen. 1,75 dl kuohukermaa, sama määrä fariinisokeria. Reipas kiehuminen koko ajan, kuten Kinuskikissan ohjeessakin näkyy. Samoin kuin viimeksi, niin meni tasan 12 minuuttia, kun kinuski oli 111 -asteista.
Sama kattila, sama henkilö kauhan ja mittarin ”varressa”, niin tulee tismalleen samanlaista tulosta 😀