23.04.2011   35 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinkkupiirakka


Tällä viikolla sain aiheellisen huomion lukijalta: suolaisten piirakoiden kategoriasta ei löytynyt yhtään kinkkupiirakkaa! Kinkkua on kyllä käytetty muutamassa ohjeessa, mutta tuikitavallinen kinkkupiirakka täältä puuttui. No, nyt on puute paikattu! :)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl graham-jauhoja
1 ½ dl juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:

1 pieni purjo
1 punainen paprika
200 g palvikinkkua
200 g paprika-chili-tuorejuustoa (tai esim. pippuri/valkosipulituorejuustoa)
2 dl ruokakermaa
3 munaa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria


Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa purjo siivuiksi. Kuutioi paprika ja kinkku. Sekoita tuorejuuston joukkoon vähän kerrassaan ruokakermaa. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
214 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Prinsessakakku á la Kinuskikissa
    Petra Neulanen: Hei, mietin että uskaltaisiko kakun pakastaa? Ristiäisiin olisi tarkoitus tehdä ja teen ainakin 2 kakkua.
  • Portugalilaiset vanukasleivokset (pastéis de belém)
    Paula Pennanen: Kuinkakohan kauan nämä säilyvät hyvinä? Voiko tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lisätä vain marjat ennen tarjoilua? :)
  • Toffe
    Toffe: Metallivuualla onnistuu, mutta ei ole ihan helppoa, ainoa pointti on se että kostuttaa kiehuvana ja kun on jäähtynyt kumoaa sen…
  • Lomalompsaus
    mari-johanna: Siinä on kuvassa oikein aito supisuomalainen suomileffojen elovena -neito! :) Ja eipä ole kädessä oleva…
  • Lomalompsaus
    maris: Jestas sentään, kun vaikuttaa herkulliselta! Vaikka meidän perhepiirissä on totuttu "lompsauttelemaan" erilaisella kesäisellä mansikkakakulla, niin joskus olisi varmaan…
  • Barbapupu-kakku
    Kinuskikissa: Minnasie: tarkoitatko, voiko kakun täyttää edellisenä päivänä? Kyllä voi. Ja kyllä mansikkasosekin pari päivää varmasti säilyy.
  • Vaniljainen pyörrekakku
    Kinuskikissa: Katja: hyvin säilyy jääkaapissa ainakin, jos vaniljamassa käytössä. Koska massan alla on kosteutta eristävä keksipinta, uskoisin kyllä muidenkin massojen kestävän…
  • Toffe
    Kinuskiemo: Kesäinen tervehdys sinulle Toffe sinne Turkuun! :-) Täytyy tunnustaa, että tuo ihana kuva vangitsi huomioni heti ensimmäiseksi. Sitä piti…
  • Barbapupu-kakku
    Minnasie: Nyt tästä taas kysysin, uskaltaako nuo mansikat soseuttaa päivän tai pari aiemmin?

Kumppanit